Sindikat PPDIV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

A+ A A-

Uprava Heinekena Hrvatska i Sindikat PPDIV potpisali novi kolektivni ugovor

heiniken1 Zadovoljstvo nam je izvijestiti  sve  članove Sindikata PPDIV, a i ostale koji prate rad sindikata, da je nakon pregovora koji su trajali više od godine dana, potpisan kolektivni ugovor u Heineken Hrvatska d.o.o.. Pregovori su bili dugotrajni i komplicirani jer su pregovaračke strane u pregovore ušle sa različitim stavovima o vrlo važnim pitanjima za naše članove kao što su plaća, regres, božićnica, uskrsnica, otpremnine, dodatak na staž i niz drugih pitanja.

Heineken Hrvatska svima poznatija kao Karlovačka pivovara ima dugu tradiciju koletivnog ugovora koji je radnicima - članovima sindikata osiguravao visoku razinu materijalnih, ali i ostalih prava, te je cilj pregovaračkog tima sindikata bio zadržati razinu prava barem na istoj razini.

Zbog velikih razlika oko početnih stavova poslodavca i sindikata, pregovori su se odužili više od godine dana a postojeći kolektivni ugovor je u  siječnju 2016. godine istekao.

Sindikat je putem GSV-a pokrenuo kolektivni radni spor, a za miritelja je izabran doc.dr.sc. Viktor Gotovac. Održane su dvije sjednice mirenja, a u međuvremenu između sjednica mirenja održan je još jedan sastanak pregovaračkih odbora Sindikata PPDIV-a i poslodavca Heineken Hrvatska d.o.o. u  kojem su sudjelovali i predsjednik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković te predsjednica uprave Heineken Hrvatska Branka Slaveska. Sastanak je bio i više nego uspješan jer je poslodavac od četri preostala sporna zahtjeva u cijelosti prihvatio tri u potpunosti, a i četvrti zahtjev izmjenjen je na bolje s obzirom na početni prijedlog poslodavca.

Nakon sastanka pregovaračkih odbora, u Karlovcu je održana sjednica povjereništva sa koje su članovi informirani o rezultatima razgovora sa poslodavcem, postignutim rezultatima i eventualnim mogućim daljnjim koracima koje će Sindikat poduzeti u slučaju ne postizanja dogovora i ne potpisivanja kolektivnog ugovora. Povjereništvo je nakon duge i opsežne rasprave donijelo odluku da se na idućoj sjednici mirenja mirenje okonča i kolektivni ugovor potpiše.

U skladu sa donesenom odlukom mirenje je uspješno okončano, a Heineken Hrvatska i  članovi Sindikata PPDIV u njemu dobili su novi kolektivni ugovor koji je potpisan na rok od dvije godine što radnicima i dalje osigurava visoku razinu materijalnih i ostalih prava.

Pregovarači Sindikata PPDIV Još jednom su dokazali koliko su dobri u obavljanju  jedne od glavnih zadaća Sindikata - u pregovorima za kolektivni ugovor  i osiguravanje što boljih uvjeta rada našim članovima, materijalnih i ostalih prava koja se tiču  radnog odnosa, bez obzira gdje radili.

 Denis Paradiš, regionalni povjerenik

Prijava ili Registracija

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconPrijava preko Facebooka

Prijava