Sindikat PPDIV

A+ A A-

Potpisan kolektivni ugovor za Tvornicu ulja Čepin

Dana 01. 03. 2019. potpisan je kolektivni ugovor između Predsjednika Uprave Josip Bičvić i člana Uprave Petar Marić te glavne povjerenice podružnice PPDIV-a Helene Žeravica za Tvornicu ulja Čepin.

IMG 0807 copy Dobar socijalni dijalog i dugogodišnji prethodno sklopljeni kolektivni ugovor u tvrtci između Uprave i Sindikata PPDIV-a, nastavio se i nadalje unatoč nestabilnoj ekonomskoj situaciji u gospodarstvu i problema u djelatnosti te je sve ipak imalo za produkt nakon pregovora i sklapanje novoga kolektivnog ugovora za Tvornica ulja Čepin.
U ovome kolektivnom ugovoru su ugovorene veće plaće i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao jubilarne nagrade, Božićnica, Uskrsnica, dar u naravi, potpora za novorođenče, ugovorena je i primjerena otpremnina radnika kao i kod svih ostalih tvrtki unutar Žito grupe.
Kolektivni ugovor je potpisan na određeno vrijeme od tri godine uz mogućnost produženja još dvije godine i u primjeni je od 01.03.2019.

IMG 0796

IMG 0801

IMG 0809 copy copy

Zasluženo u mirovinu

Image 2 copy copy copy

S gotovo 42 godinom radnog staža, naš kolega Ivan Vidaković, predsjednik Radničkog vijeća u Belju d.d. Darda, otišao je u zasluženu mirovinu s koncem siječnja mjeseca.

Svoj cijeli radni vijek, naš Ivo proveo je u Belju kao tehnolog u Ratarstvu, dok je od 2005. godine do kraja, obnašao funkciju predsjednika Radničkog vijeća. Član je Sindikata PPDIV-a od njegova osnivanja i bio je pravi borac za radnička prava.

Uz nazočnost predsjednika Sindikata PPDIV-a Denisa Paradiša i regionalnog povjerenika Stjepana Leboša, članovi Radničkog vijeća i radne kolege, kao i predsjednik Uprave Belja, Davor Bošnjaković, zaželjeli su našem Ivi mirnu, zdravu i sretnu mirovinu!

Image 1 copy

 

Sklopljen Kolektivni ugovor za Studenac d.o.o. Lipik

Nakon pregovora koji su trajali od početka ove godine i održavani svakotjedno, potpisan je Kolektivni ugovor između Predsjednika Uprave Marian Šefčovič te članova Uprave Martin Pisklak i Vesna Tomac Vukmanović i glavnog povjerenika podružnice PPDIV-a Studenac Lipik Jagor Opić.

Dobar socijalni dijalog koji postoji u tvrtci još od vremena kada je tvrtka bila u sustavu Podravke, te tada sklopljenog Sporazuma o zaštiti prava radnika iz 2016. godine, prilikom promjene vlasnika i prodaji KOFOLA grupi koja se proširila u Adriatic regiji gdje je sklopljen kolektivni ugovor i u tvrtci Radenska Radenci isto vlasništvo Kofola grupe, a sada i u našoj Studenac Lipik.

Već duže vrijeme između uprave tvrtke i Sindikata PPDIV-a su održavani sastanci kao i skupovi radnika radi upoznavanja sa planovima te unatoč svim izazovima u kojima se nalazi tvrtka i planovima za značajno povećanje proizvodnje i prodaje sklpoljen je novi kolektivni ugovor na neodređeno vrijeme.

U ovome kolektivnom ugovoru su ugovoreni plaća i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao regres, jubilarne nagrade, prijevozni troškovi, zaštita standarda starijih radnika i dr.

Kolektivni ugovor je u primjeni od 01.05.2018.

IMG 0175

Na slici: Jagor Opić, sindikalni povjerenik i Evelina Kotnik Perko, glavni predstavnik poslodavca u pregovorima

Potpisan prvi kolektivni ugovor za Arator d.o.o. Lovas

Dana 23. 11. 2017. Potpisan je prvi kolektivni ugovor između direktora Miroslav Knežević dipl.ing. i glavnog povjerenika podružnice PPDIV-a Krunislav Toth za Arator Lovas.

Dobar socijalni dijalog i sklopljen kolektivni ugovor koji postoji u matičnoj tvrtci Agro-Tovarnik već duže vrijeme između uprave i sindikata PPDIV-a, nastavio se i u tvrtci Arator Lovas d.o.o. unatoč nestabilnoj ekonomskoj situaciji u društvu i problema u djelatnosti te je imalo za produkt nakon pregovora i sklapanje prvoga kolektivnog ugovora za Arator Lovas.

U ovome kolektivnom ugovoru su ugovoreni plaća i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao jubilarne nagrade, Božićnica, Uskrsnica , dar u naravi u visini maksimalno neoporezivih iznosa utvrđenih Pravilnikom o porezu na dohodak, , ugovorena je i primjerena otpremnina radnika za prvih deset godina rada u tvrtci kao i za ostali period.

Kolektivni ugovor je potpisan na neodređeno vrijeme i u primjeni je od 01.12.2017.

IMG 2078 IMG 2086

PREDSJEDNIK PPDIV-a i REGIONALNI POVJERENIK u POSJETI SP BELJE

Predsjednik PPDIV-a Denis Paradiš i regionalni povjerenik II regije Ante Krajina posjetili Sindikalnu podružnicu Belje d.d. Darda te razmijenili informacija o stanju u tvrtci i cijelom sustavu Agrokora, a i samim povodom preseljenja u nove urede sindikalne povjerenice Silvane Hodak i predsjednika RV Ive Vidakovića te im poželjeli uspješan rad i u ovim lijepim i funkcionalnim prostorima a za dobrobit cijeloga članstva PPDIV-a.

belje1

POTPISANO ČETIRI KOLEKTIVNA UGOVORA ZA DEVET KOMPANIJA ŽITA OSIJEK

U četvrtak 27. srpnja u Osijeku su potpisani novi kolektivni ugovori za devet društava iz sustava Žito grupe gdje Sindikat PPDIV ima organizirano članstvo. Razina prava radnika iz dosadašnjih kolektivnih ugovora kojima ističe rok zadnjim danom mjeseca srpnja je zadržana te se novi kolektivni ugovor potpisao na rok od dvije godine. Rezultat je to dobrog socijalnog dijaloga koji postoji u sljedećim tvrtkama: NOVI AGRAR d.o.o., FARMA MUZNIH KRAVA MALA BRANJEVINA d.o.o., HANA KOŠKA d.o.o., ROSA d.o.o., MELEM d.o.o., BERAK d.o.o., HANA VUKA d.o.o., KRNDIJA d.o.o., Farma muznih krava Orlovnjak d.o.o. potpisnicima novih kolektivnih ugovora. Na svečanome potpisivanju su sudjelovali i članovi pregovaračkih timova kako uprava tvrtki tako i Sindikata PPDIV-a među kojima i naši povjerenici :Vlado Bajamić Novi Agrar Osijek, Vinko Strapač Hana Vuka Budimci, Ištvan Flaman Farma Orlovnjak Antunovac kao i članovi povjereništava podružnica. Nakon što su prigodnim riječima prisutni izrazili zadovoljstvo potpisom novih kolektivnih ugovora kojim se reguliraju prava i obveze u navedenim društvima, pristupilo se potpisivanju od strane uprava društava pa je tako KU za NOVI AGRAR d.o.o. potpisao predsjednik Uprave Mato Božić, HANA VUKA d.o.o. direktorica Lidija Vecl Tančik, BERAK d.o.o. direktor Mirko Jurić i KRNDIJA d.o.o. direktor Pero Bilić dok je u ime Sindikata za sve potpis dao predsjednik PPDIV-a Denis Paradiš.

zito3 zito4 zito2 zito1

Prijava ili Registracija

Prijava