Sindikat PPDIV

A+ A A-

Potpisan novi kolektivni ugovor za Hrvatske duhane

20200721 112220

U Hrvatskim duhanima u Virovitici 21.07.2020. godine potpisan je novi kolektivni ugovor.

Pregovori su se vodili posljednja dva mjeseca unatoč situaciji s Covid-19 odnosno „korona krizom“. Socijalni dijalog u kompaniji koja djeluje u sastavu British American Tobacco-a je na visokoj razini te postoji međusobno uvažavanje pa nije bio upitan ishod ovih pregovora kojim su integrirani neki novi standardi i prakse poput nagrađivanja radnika.

Kolektivni ugovor će biti u primjeni od prvog kolovoza te će svi radnici dobiti i nove ugovore o radu.

20200721 111733

U ime poslodavca kolektivni ugovor su potpisali predsjednik Uprave Flavio Henrique Oliveira i prokuristica Aleksandra Grigić dok je u ime Sindikata PPDIV potpis stavio novoizabrani glavni sindikalni povjerenik Igor Boljevčan. Potpisnici su iskazali zadovoljstvo potpisanim ugovorom kojim su radnici dobili sigurnost dok je poslodavac dobio stabilnost uvjeta proizvodnje, a Sindikat nastavak kvalitetne suradnje i partnerski odnos.

SKLOPLJEN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA VODOPRIVREDU Nova Gradiška

Dana 14. 05. 2019. potpisan je novi kolektivni ugovor između direktora Željko Blazina dipl.ing. građ. i glavnog povjerenika podružnice PPDIV-a Antuna Crljenkovića.

IMG 0944
Dobar socijalni dijalog i sklopljen kolektivni ugovor koji postoji u tvrtci Vodoprivreda Nova Gradiška dugi niz godina između uprave i sindikata PPDIV-a, nastavio se i nadalje jer je prethodni kolektivni ugovor istekao te unatoč nestabilnoj ekonomskoj situaciji u cijelom društvu i problemima u djelatnosti sve je ipak imalo za produkt nakon pregovora i sklapanje novoga kolektivnog ugovora za Vodoprivredu Nova Gradiška.

IMG 0943
U ovome kolektivnom ugovoru su povećane plaće kao i ugovoreni mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava u neoporezivim iznosima kao i regres za godišnji odmor, ali i posebna zaštita starijih radnika iznad 60 godina u zadržavanju plaća.

IMG 0946
Kolektivni ugovor je potpisan na određeno vrijeme od četiri godine, a samo povećanje plaća je u obračunu već za mjesec svibanj 2019.

IMG 0947

Potpisan kolektivni ugovor za Tvornicu ulja Čepin

Dana 01. 03. 2019. potpisan je kolektivni ugovor između Predsjednika Uprave Josip Bičvić i člana Uprave Petar Marić te glavne povjerenice podružnice PPDIV-a Helene Žeravica za Tvornicu ulja Čepin.

IMG 0807 copy Dobar socijalni dijalog i dugogodišnji prethodno sklopljeni kolektivni ugovor u tvrtci između Uprave i Sindikata PPDIV-a, nastavio se i nadalje unatoč nestabilnoj ekonomskoj situaciji u gospodarstvu i problema u djelatnosti te je sve ipak imalo za produkt nakon pregovora i sklapanje novoga kolektivnog ugovora za Tvornica ulja Čepin.
U ovome kolektivnom ugovoru su ugovorene veće plaće i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao jubilarne nagrade, Božićnica, Uskrsnica, dar u naravi, potpora za novorođenče, ugovorena je i primjerena otpremnina radnika kao i kod svih ostalih tvrtki unutar Žito grupe.
Kolektivni ugovor je potpisan na određeno vrijeme od tri godine uz mogućnost produženja još dvije godine i u primjeni je od 01.03.2019.

IMG 0796

IMG 0801

IMG 0809 copy copy

Zasluženo u mirovinu

Image 2 copy copy copy

S gotovo 42 godinom radnog staža, naš kolega Ivan Vidaković, predsjednik Radničkog vijeća u Belju d.d. Darda, otišao je u zasluženu mirovinu s koncem siječnja mjeseca.

Svoj cijeli radni vijek, naš Ivo proveo je u Belju kao tehnolog u Ratarstvu, dok je od 2005. godine do kraja, obnašao funkciju predsjednika Radničkog vijeća. Član je Sindikata PPDIV-a od njegova osnivanja i bio je pravi borac za radnička prava.

Uz nazočnost predsjednika Sindikata PPDIV-a Denisa Paradiša i regionalnog povjerenika Stjepana Leboša, članovi Radničkog vijeća i radne kolege, kao i predsjednik Uprave Belja, Davor Bošnjaković, zaželjeli su našem Ivi mirnu, zdravu i sretnu mirovinu!

Image 1 copy

 

Sklopljen Kolektivni ugovor za Studenac d.o.o. Lipik

Nakon pregovora koji su trajali od početka ove godine i održavani svakotjedno, potpisan je Kolektivni ugovor između Predsjednika Uprave Marian Šefčovič te članova Uprave Martin Pisklak i Vesna Tomac Vukmanović i glavnog povjerenika podružnice PPDIV-a Studenac Lipik Jagor Opić.

Dobar socijalni dijalog koji postoji u tvrtci još od vremena kada je tvrtka bila u sustavu Podravke, te tada sklopljenog Sporazuma o zaštiti prava radnika iz 2016. godine, prilikom promjene vlasnika i prodaji KOFOLA grupi koja se proširila u Adriatic regiji gdje je sklopljen kolektivni ugovor i u tvrtci Radenska Radenci isto vlasništvo Kofola grupe, a sada i u našoj Studenac Lipik.

Već duže vrijeme između uprave tvrtke i Sindikata PPDIV-a su održavani sastanci kao i skupovi radnika radi upoznavanja sa planovima te unatoč svim izazovima u kojima se nalazi tvrtka i planovima za značajno povećanje proizvodnje i prodaje sklpoljen je novi kolektivni ugovor na neodređeno vrijeme.

U ovome kolektivnom ugovoru su ugovoreni plaća i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao regres, jubilarne nagrade, prijevozni troškovi, zaštita standarda starijih radnika i dr.

Kolektivni ugovor je u primjeni od 01.05.2018.

IMG 0175

Na slici: Jagor Opić, sindikalni povjerenik i Evelina Kotnik Perko, glavni predstavnik poslodavca u pregovorima

Potpisan prvi kolektivni ugovor za Arator d.o.o. Lovas

Dana 23. 11. 2017. Potpisan je prvi kolektivni ugovor između direktora Miroslav Knežević dipl.ing. i glavnog povjerenika podružnice PPDIV-a Krunislav Toth za Arator Lovas.

Dobar socijalni dijalog i sklopljen kolektivni ugovor koji postoji u matičnoj tvrtci Agro-Tovarnik već duže vrijeme između uprave i sindikata PPDIV-a, nastavio se i u tvrtci Arator Lovas d.o.o. unatoč nestabilnoj ekonomskoj situaciji u društvu i problema u djelatnosti te je imalo za produkt nakon pregovora i sklapanje prvoga kolektivnog ugovora za Arator Lovas.

U ovome kolektivnom ugovoru su ugovoreni plaća i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao jubilarne nagrade, Božićnica, Uskrsnica , dar u naravi u visini maksimalno neoporezivih iznosa utvrđenih Pravilnikom o porezu na dohodak, , ugovorena je i primjerena otpremnina radnika za prvih deset godina rada u tvrtci kao i za ostali period.

Kolektivni ugovor je potpisan na neodređeno vrijeme i u primjeni je od 01.12.2017.

IMG 2078 IMG 2086

Prijava ili Registracija

Prijava