Sindikat PPDIV

A+ A A-

Na farmi Senkovac proveden postupak mirenja radi neisplate plaća

farma senkovac Radi poslovnih teškoća Farma Senkovac iz Novih Senkovaca ušla je u postupak predstečajne nagodbe, a osim dugova vjerovnicima i radnicima farme nije isplaćeno nekoliko posljednjih plaća.

Prošli tjedan je radi toga pokrenut postupak mirenja u kojem radnike zastupaju regionalni povjerenik Sindikata PPDIV Ante Krajina i povjerenik podružnice Nedeljko Benko, a zatražili su da se radnicima isplate dvije zaostale plaće i to za travanj i svibanj ove godine, jer će u protivnom biti prisiljeni pokrenuti štrajk.

Direktor farme Senkovac Zoran Cikuša najavio je isplatu plaće za travanj do 11. što je već i ispoštivano, a za svibanj do 19. srpnja što su prihvatili i predstavnici sindikata i miritelj.

Nedeljko Benko, sindikalni povjerenik podružnice rekao je da će radncii poštivati sve dogovoreno, te da neće pokretati štrajk nego nastaviti obavljati svoje poslove do utvrđenih rokova, a ako se poslodavac dogovorenih rokova ne bude pridržavao da će radnivi biti prisiljeni pokrenuti štrajk koji će tada trajati do ispunjenja svih njihovih potraživanja.

Prijava ili Registracija

Prijava