Sindikat PPDIV

A+ A A-

Današnjem Zboru II. regije Sindikata PPDIV-a odazvao se veliki broj povjerenika!

oslipanj1 U Hotelu Osijek danas je održan  Sindikalni zbor Regije II na kojem je sudjelovalo 60-tak sindikalnih povjerenika i predsjednika radničkih vijeća.

Pod prvom točkom dnevnog reda analizirani su zaključci prethodnoga zbora regije, a  uvodničar za ovu točku dnevnog reda bio je predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković. Nastavno na ovu točku dnevnog reda sa naglaskom na kolektivne ugovore izlaganje je imao i voditelj ekonomskih poslova u sindikatu Jasmin Kunjko.

os lipanj2 copy U nastavku rada Zbora, regionalni povjerenik Ante Krajina izvijestio je o stanju u sindikalnim podružnicama, a  pravnica Doroteja Mendek je prezentirala anketu o primjeni Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu, te su povjerenici nakon toga popunjavali uručene obrasce.

Na kraju su se u kraćoj diskusiji proanalizirali svi izloženi problemi u radu od npr. učestalih prijedloga poslodavaca da se iz kolektivnih ugovora izbaci dodatak na radni staž kao ostatak prošlosti, te problemi u pojedinim dugotrajnim procesima kolektivnih pregovora kojima poslodavci vješto izbjegavaju sklapanje novih kolektivnih ugovora kao i drugi problemi.

Na kraju Zbora upriličen je  zajednički ručak i druženje svih prisutnih PPDIV-aca uz uvijek neizostavnu razmjenu iskustava u radu i djelovanju.

Prijava ili Registracija

Prijava