Sindikat PPDIV

A+ A A-

Obilježen Dan Hrvatskih voda

Hrvatske vode obilježile su 142. godinu organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj i Dan Hrvatskih voda. Vodno gospodarstvo ima iznimnu ulogu u društvenom i gospodarskom razvoju Hrvatske jer je voda neprocjenjiv prirodni resurs.

Dan Hrvatskih voda obilježen je Konferencijom o klimatskim promjenama, na kojoj su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te predsjednik Sindikata PPDIV-a, Denis Paradiš. Uz predsjednika Sindikata PPDIV-a svečanosti su nazočili Ivica Zečević, glavni povjerenik sindikalne podružnice Hrvatske vode Zagreb; Zoran Čavlović, predsjednik Radničkog vijeća i Zoran Sever, koordinator glavnih sindikalnih povjerenika Hrvatskih voda i glavni povjerenik sindikalne podružnice Hrvatske vode VGO Osijek.

img 20180907 wa0001

PPDIV uz radnike ULJANIKA i 3. MAJA

Podršku radnicima Uljanika i 3. maja koji su danas prosvjedovali u Zagrebu na Markovom trgu, tražeći isplate svojih zarađenih plaća, dali su i brojni sindikati, među kojima i predstavnici Sindikata PPDIV-a.

IMG 20180827 WA0000

Prenosimo izjavu Đine Šverka, dopredsjednika Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata nakon održanog sastanka s premijerom Plenkovićem i ministrima:
“Primio nas je premijer i tri ministra. Do kraja tjedna mogle bi biti osigurane dvije plaće. Intenzivno se pregovara s bankama. Razgovara se s više banaka, bitno je da osiguraju plaće do kraja tjedna kako su rekli. Kad dobijemo plaću za srpanj, prekidamo štrajk”.

brodogradiliste uljanik

Sindikat PPDIV sudjelovao u akciji protiv prijedloga mirovinske reforme

Akciju protiv prijedloga mirovinske reforme u četvrtak 12. srpnja 2018. godine, na Markovu trgu u Zagrebu, zajednički su održali Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Hrvatska udruga radničkih sindikata. Predstavnici tri sindikalne središnjice, među kojima su bili i radnici odjeveni u svoja radna odijela, dijelili su saborskim zastupnicima i ministrima letke i tekst otvorenog pisma upućenog predsjedniku Vlade RH, predsjedniku Hrvatskog sabora, ministru rada i mirovinskog sustava i zastupnicima u Hrvatskom saboru.

PHOTO 2018 07 12 12 23 133 copy

Uz predsjednika Sindikata PPDIV-a Denisa Paradiša, u akciji je sudjelovao naš Mišel Klasić, glavni sindikalni povjerenik PIK Vrbovec mesne industrije d.d.

Untitled copy copy

Tekst otvorenog pisma sadrži sindikalni odgovor na prijedloge mirovinske reforme koje je dosad predstavila Vlada RH, uključujući i argumente zbog kojih ubrzanje podizanja dobi za odlazak u mirovinu na 67 godina, kao i povećanje penalizacije prijevremenih mirovina, sindikatima nisu prihvatljivi. Sindikalne središnjice podržavaju poticanje dužeg ostanka u svijetu rada, ali smatraju da se ono mora postići poticajima, a ne kaznama, te na način da se prvo stvore uvjeti da većina radnika uopće može ostati raditi do 65 godina starosti, a potom da, oni koji to mogu i žele, nastave raditi i duže. Predložene mjere taj učinak neće postići, ali će umjesto toga povećati prilijev novih umirovljenika i pritisak rashode mirovinskog sustava.

Untitled1

Istaknuta je i neprimjerenost dosadašnjeg načina vođenja procesa, jer su sindikalne središnjice, kao legalni i legitimni predstavnici radnika kojih se mirovinska reforma najviše i tiče, dosad u reformu bile uključene samo na razini forme. Socijalnim partnerima i stručnjacima u radnoj skupini Vlada samo povremeno prikazuje svoje prezentacije, a pravog dijaloga uopće nema.

letak mirovinska 07 2018 FINAL

NASTAVLJENA EDUKACIJA MLADIH AKTIVISTA

Komuniciram sindikat – komunikacijske vještine i predstavljanje sindikata

Slika 1

Sindikat PPDIV nastavio je sa edukacijom svoj mladih aktivista kako bi se dodatno upoznali sa sindikalnim vrijednostima i važnošću sindikalnog organiziranja u poduzeću, a sve s ciljem što kvalitetnijeg prenošenja informacija prema postojećim i budućim članovima našeg Sindikata.

Slika 2

Ovoga puta mladi su kroz edukativnu radionicu dodatno usavršili svoje znanje u komunikacijskim vještinama i načinu kako predstaviti Sindikat i sve ono što je Sindikat učinio i čini za radnike u poduzećima.

Slika 6 Slika 7 Slika 8

Mladi su tako ovoga puta uz pomoć trenera Nediljke Buklijaš i Darka Šeperića koji dolaze iz SSSH, te Davora Vrbeka, osobe koja je ispred Sindikata PPDIV zadužena za rad sa mladim aktivistima, mogli nešto više naučiti o ciljevima i ulozi komunikacije, te preprekama i najčešćim pogreškama koji mogu utjecati na značaj uspješne komunikacije.

Isto tako analizirali su svoju osobnu ulogu i odgovornost u komuniciranju sindikata, moguće prilike za razgovor o sindikatu i predstavljanju sindikata radnicima koji nisu članovi na način da se mogu jasno prepoznati ključne poruke koje treba prenijeti potencijalnim članovima i argumentirano odgovoriti na negativan odgovor prema članstvu u sindikatu.

Slika 3 Slika 4

Kao podloga korišteni su uspjesi Sindikata PPDIV koje je postigao prvenstveno kroz kolektivne pregovore, ali i sve druge uspjehe koje ima u svom svakodnevnom radu za dobrobit svojih članova, a vrlo često i svih zaposlenih u poduzećima gdje smo organizirani. Mladi su tako analizirali razlike između prava ugovorenih kolektivnim ugovorima od onih propisanih Zakonom o radu, radili vježbe oko izrade prezentacije o sindikatu i razloge zašto biti članom za radnike koji još nisu članovi.

Važno je istaći kako su svi aktivisti uključeni u rad Sekcije mladih Sindikata PPDIV iskazali zavidnu razinu kako znanja o Sindikatu tako i poznavanje važnosti i uloge Sindikata PPDIV u njihovim poduzećima.
Isto tako raduje nas posvećenost sindikalnom radu i želja da i ubuduće budu još aktivniji, te da stečena znanja prenose u svoja poduzeća kako bi sindikalna organiziranost bila što veća jer samo to je zalog za još bolja prava radnika.

U Rovinju održani 19. sportski susreti Sindikata PPDIV-a

19. sportski susreti Sindikata PPDIV-a uspješno su održani protekloga vikenda, od 24. do 27. svibnja 2018. godine u Turističkom naselju Villas Rubin u Rovinju. I ove je godine u Rovinju boravilo oko 820 sudionika iz 52 sindikalne podružnice među kojima su bili i naši gosti, predstavnici sindikata iz Slovenije, Srbije, Poljske i Hrvatske, kao i predstavnici poslodavaca.

IMG 6385 Copy

IMG 6416 Copy

Natjecanja su održana u trinaest disciplina: mali nogomet, potezanje užeta ž/m, odbojka na pijesku, kuglanje m/ž, stolni tenis, pikado m/ž, boćanje, tenis, briškula i trešeta i belot.

S osvojenih šest pehara, ovogodišnji naslov ukupnog pobjednika pripao je Jamnici, Zagreb koja je najbolja bila u belotu, pikadu u ženskoj konkurenciji te potezanju užeta u muškoj disciplini, dok su bodove osvojili i drugim mjestom u pikadu u muškoj konkurenciji odnosno trećim mjestom u belotu i pikadu u ženskoj disciplini.

IMG 8060 Copy

IMG 8426 Copy

 Galeriju slika ([email protected]) možete pogledati na našoj FB stranici.

REZULTATI 19. SPORTSKIH SUSRETA

 TENIS

1. mjesto – ŽELJKO KELEUVA, Zagrebačka pivovara
2. mjesto – MILJENKO DRAGOSLAVIĆ, Solana Pag
3. mjesto – DOMAGOJ ŠTEFANAC, Zagrebačka pivovara

IMG 6678 Copy

BELOT

1. mjesto – JAMNICA 2, Zagreb
2. mjesto – KIM 3, Karlovac
3. mjesto – JAMNICA 1, Zagreb

IMG 6868 Copy copy

BRIŠKULA I TREŠETA

1. mjesto – SOLANA PAG
2. mjesto – MIRNA, Rovinj
3. mjesto – DUKAT, Zagreb

IMG 6859 Copy

BOĆANJE

1. mjesto – SOJARA, Zadar
2. mjesto – DUKAT, Zagreb
3. mjesto – BELJE, Darda

IMG 6660 Copy

PIKADO – M

1. mjesto – SLADORANA 1, Županja
2. mjesto – JAMNICA 4, Zagreb
3. mjesto – MIRNA 3, Rovinj

IMG 6527 Copy

PIKADO – Ž

1. mjesto – JAMNICA, Zagreb
2. mjesto – VODOPRIVREDA SISAK
3. mjesto – JAMNICA JANA, Zagreb

IMG 6518 Copy

STOLNI TENIS

1. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica
2. mjesto – ZVIJEZDA, Zagreb
3. mjesto – PIK VRBOVEC, Vrbovec

IMG 6835 Copy

KUGLANJE – M

1. mjesto – SLAVONIJA ŽUPANJA
2. mjesto – ŽITO, Osijek
3. mjesto – NAPREDAK, Županja

IMG 6969 Copy

KUGLANJE – Ž

1. mjesto – BELUPO, Koprivnica
2. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica
3. mjesto – BELJE 2, Darda

ODBOJKA NA PIJESKU

1. mjesto – COCA COLA 1, Zagreb
2. mjesto – PODRAVKA 1, Koprivnica
3. mjesto – BELUPO LUPOCET, Koprivnica

IMG 6913 Copy

POTEZANJE UŽETA – M

1. mjesto – JAMNICA, Zagreb
2. mjesto – PIK VINKOVCI, Vinkovci
3. mjesto – AGRO-TOVARNIK, Tovarnik

IMG 7440 Copy

POTEZANJE UŽETA – Ž

1. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica
2. mjesto – ZVIJEZDA, Zagreb
3. mjesto – PIK VRBOVEC, Vrbovec

IMG 6721 Copy

MALI NOGOMET

1. mjesto – HEMOFARM, Vršac
2. mjesto – AGRO-TOVARNIK, Tovarnik
3. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica

IMG 7070 Copy

 

Prijava ili Registracija

Prijava