Sindikat PPDIV

A+ A A-

BELUPO UKUPNI POBJEDNIK 20. SPORTSKIH SUSRETA SINDIKATA PPDIV-a

naslovna

Rovinjsko apartmansko naselje Villas Rubin bilo je i ove godine domaćinom 20. po redu sportskih susreta Sindikata PPDIV-a koji su održani od 23. do 26. svibnja. Na susretima je i ove godine bilo preko 800 članova Sindikata PPDIV-a iz cijele Hrvatske, a ove su nam se godine ponovo vratili uvijek rado viđene kolege iz poljske Solidarnosti (predstavnici Nestlea i poljskog šećera), kao i stalni dragi gosti iz Sindikata KŽI Slovenije, Samostalnog sindikata PPDIV-a Srbije i Sindikata poljoprivrede Crne Gore.

IMG 1292 Copy

Pehar ukupnog pobjednika 20. sportskih susreta Sindikata PPDIV-a ove je godine kući odnijelo koprivničko BELUPO koje je do pobjedničkog pehara došlo osvojivši prvo mjestu u malom nogometu te kuglanju za žene, osvojenim drugim mjestom u odbojci na pijesku te trećim mjestom u pikadu za žene.

ukupni pobjednik

Natjecanja su se odvijala u 13 disciplina u kojima su najbolje rezultate ostvarili:

TENIS

1. mjesto – ŽELJKO KELEUVA, Zagrebačka pivovara
2. mjesto – DOMAGOJ ŠTEFANAC, Zagrebačka pivovara
3. mjesto – DOMAGOJ KOVAČIĆ, Tvornica šećera Osijek

tenis

BELOT

1. mjesto – JAMNICA 1, Zagreb
2. mjesto – PIK VINKOVCI, Vinkovci
3. mjesto – NOVI AGRAR 1, Osijek

belot

BRIŠKULA I TREŠETA

1. mjesto – DUKAT Split 1, Zagreb
2. mjesto – CROMARIS, Zadar
3. mjesto – TDR 1, Rovinj

briskula

BOĆANJE

1. mjesto – SOLANA PAG 1, Pag
2. mjesto – BELJE 1, Darda
3. mjesto – SOLANA PAG 2, Pag

bocanje

PIKADO – M

1. mjesto – AGROPROTEINKA 2, Sesvetski Kraljevec
2. mjesto – AGROLAGUNA, Poreč
3. mjesto – PODRAVKA 1, Koprivnica

pikado M

PIKADO – Ž

1. mjesto – BELJE 2, Darda
2. mjesto – TDR 1, Rovinj
3. mjesto – BELUPO ASKA PRO, Koprivnica

pikado Z

STOLNI TENIS

1. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica
2. mjesto – JAMNICA, Zagreb
3. mjesto – BELJE, Darda

stolni tenis

KUGLANJE – M

1. mjesto – SLAVONIJA ŽUPANJA, Županja
2. mjesto – SLADORANA, Županja
3. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica

kuglanje M

KUGLANJE – Ž

1. mjesto – BELUPO, Koprivnica
2. mjesto – PODRAVKA LINICE, Koprivnica
3. mjesto – BELJE 2, Darda

kuglanje Z

ODBOJKA NA PIJESKU

1. mjesto – COCA-COLA, Zagreb
2. mjesto – BELUPO, Koprivnica
3. mjesto – NESTLE 1, Poljska

odbojka

POTEZANJE UŽETA – M

1. mjesto – PIK VINKOVCI, Vinkovci
2. mjesto – JAMNICA, Zagreb
3. mjesto – AGRO-TOVARNIK, Tovarnik

potezanje uzeta M

POTEZANJE UŽETA – Ž

1. mjesto – PIK VRBOVEC 1, Vrbovec
2. mjesto – JAMNICA, Zagreb
3. mjesto – BELJE, Darda

potezanje uzeta Z

MALI NOGOMET

1. mjesto – BELUPO, Koprivnica
2. mjesto – PODRAVKA, Koprivnica
3. mjesto – ŠEĆER, Poljska

mali nogomet  

I što reći na kraju…. Upućujemo još jednom čestitke svim osvajateljima pehara i diploma kao i svim natjecateljima i učesnicima ovogodišnjih sportskih susreta, uz zahvalu na sudjelovanju i ugodnom zajedničkom druženju uz pozdrave do iduće godine i novih sportskih nadmetanja i druženja.

otvaranje

zatvaranje

ODRŽANI 46. SPORTSKI SUSRETI RADNIKA HRVATSKOG VODNOG GOSPODARSTVA U TUČEPIMA

50313572 2038868836202140 6472289323050860544 n

U Tučepima od 25.4.-28.4.2019.god. održani su tradicionalni 46. Sportski susreti radnika Hrvatskog vodnog gospodarstva. Unatoč trenutno ekonomski nepovoljnom stanju u našem društvu ipak se okupilo preko 600 učesnika koji su u tih nekoliko dana druženja zaboravili na svakodnevne probleme. U opuštenoj atmosferi, te uz sportska nadmetanja i uz prigodnu zabavu nadamo se da su im ostali u dobrom sjećanju do sljedećih Susreta.
Pored sportskih nadmetanja, humanitarnom i zabavnom programu održan je i Okrugli stol sa dvije teme: Prva tema bila je Projekt „Zaštita od poplava u slivu rijeke Kupe“. Prezenter je bio gosp. Zoran Marković, struč.spec.ing.aedif. Druga tema bila je „E – računi u javnoj nabavi“. Prezenter je bila gđa. Klaudija Kralj iz središnjeg ureda za javnu nabavu RH.
Okruglom stolu ispred Sindikata PPDIV Hrvatske bili su nazočni Regionalni povjerenik - dopredsjednik Ivica Blažević i Regionalni povjerenik kolega Štef Leboš.
Kao i svake godine Sindikat PPDIV Hrvatske bio je i ove godine pokrovitelj Sportskih susreta, te donator. U ime pokrovitelja sudionicima se obratio Regionalni povjerenik - dopredsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Ivica Blažević. U svom obraćanju obzirom na aktualno stanje u društvu ovakav odaziv sam po sebi pokazuje osjećaj pripadnosti radnika svojim poduzećima i Sindikatu PPDIV Hrvatske. Zaželio je da se i ubuduće očuva tradicija Sportskih susreta i građenje zajedništva.

DSCN4973

Sportske susrete otvorio je generalni direktor Hrvatskih voda gosp. mr.sc Zoran Đuroković dipl.ing.građ. koji je zaželio uspješne sportske susrete i da pobjede najbolji.

DSCN4975 copy
Da bi sve funkcioniralo kako treba sve pohvale organizacijskom odboru na čelu sa kolegom Ivicom Zečevićem, Predsjednikom Organizacijskog odbora.

POTPIŠI ZA REFERENDUM!

referendum logo bijela podloga

Poštovane kolegice i kolege,

ovim putem pozivamo sve zainteresirane članove Sindikata PPDIV-a da daju svoj potpis za raspisivanje referenduma i da podrže inicijativu "67 je previše". Akcija prikupljanja potpisa traje od 27. travnja do 11. svibnja 2019. godine diljem Hrvatske.

Podsjećam kako je nedavna mirovinska reforma povisila dobnu granicu za odlazak u mirovinu na 67 godina života i značajno povećala penalizaciju prijevremenog umirovljenja. S tim u vezi, smatram kako Hrvatska može i mora omogućiti dostojanstvenu starost svojim građanima.

Pitanje mirovina tiče se svih nas, a ovim referendumom otvorila se mogućnost utjecati na promjene. Svi naši članovi koji su u mogućnosti i koji dijele ovakve stavove, slobodni su aktivno se uključiti i dati svoj doprinos akciji prikupljanja potpisa.

 

S poštovanjem,

 

PREDSJEDNIK
Denis Paradiš

ODRŽAN SEMINAR ZA SINDIKALNE POVJERENIKE, RADNIČKA VIJEĆA I ZAŠTITU NA RADU

20190412 093826

Nastavljajući edukacije za svoje sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu, Sindikat PPDIV organizirao je krajem prošlog tjedna (11. – 13. 04. 2019.) još jedan seminar kako bi se nastavilo sa educiranjem naših kolega u svrhu što kvalitetnijeg suprotstavljanja svakodnevnim problemima iz radnog odnosa s kojima se susreću svakodnevno.

20190412 093807
Za ovu su priliku, kao i svaki puta do sada angažirani eminentni stručnjaci s područja koje je itekako važno i gdje se možemo tako slobodno reći, pojavljuju najveći problemi.

20190412 093851
Radom seminara tako su obuhvaćeni radno vrijeme, preraspodjela radnog vremena, korištenje godišnjih odmora, zaštita dostojanstva radnika u radnom odnosu, uloga sindikalnih povjerenika, radničkih vijeća i povjerenika radnika za Zaštitu na radu.

Nositelji ovih tema bili su Viktor Gotovac – profesor sa katedre za radno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, Domagoj Franjo Frntić – sudac na Općinskom radnom sudu u Zagrebu, te Vatroslav Subotić – voditelj Služba za međunarodnu suradnju na području rada, inače zaposlenik Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

20190412 100506 copy

20190412 150836

20190413 093655
Bila je ovo prilika da se kolege povjerenici i svi prisutni dodatno upoznaju sa pojedinim odredbama članaka ZOR-a, te primjerima kako poslodavac iste mora provoditi i koje su njegove obveze prilikom donošenja pojedinih odluka iz ovog područja.
Kolege su kao i uvijek do sada aktivno sudjelovale u raspravi postavljajući niz pitanja i navodeći primjere iz stvarne prakse gdje je bilo jasno vidljivo kako pojedini poslodavci još uvijek ne provode svoje odluke na propisan način.

20190412 093812
Prateći svakodnevnu situaciju na terenu, Sindikat PPDIV je upravo ove teme izabrao kao vrlo važne za dodatnu edukaciju kako bi se već sutra krenulo sa što kvalitetnijim rješavanjem navedene problematike na korist naših kolega članova, ali i svih radnika po pojedinim poduzećima.
Naravno, nije izostalo ni druženje izvan službenog rada seminara, koje je sada već tradicionalno i koje je uvijek lijepo i zanimljivo.

Prijava ili Registracija

Prijava