Search
Close this search box.

Ulaskom Hrvatske u EU veće carine na izvoz hrvatskih proizvoda u zemlje bivše Jugoslavije

konferencija-u-osijeku-1

konferencija-u-osijeku-1konferencija-u-osijekuSindikat PPDIV je danas u Osijeku održao prvu Konferenciju za medije od izbora novog predsjednika Sindikata Šime Oreškovića. Velikom broju okupljenih predstavnika medija uz predsjednika Oreškovića obratili su se i Marica Vidaković dopredsjednica sindikata, te Marinko Vrsaljko voditelj tržišta rada, tarifne politike i odnosa s poslodavcima.

Novinarima su predočena aktualna stanja i poduzete sindikalne aktivnosti u poduzećima u kojima Sindikat PPDIV organizira svoje članove. Bilo je govora o Tvornici ulja Čepin, Purisu, Sušari voća iz Vrpolja, Adriji, Česmi i drugima. Osim toga predsjednik sindikata je govorio i o drugim aktualnim pitanjima važnim za sve članove Sindikata PPDIV na početku četverogodišnjeg mandata.

Dopredsjednica Vidaković novinarima se obratila govoreći o problemima poljoprivrede i prehrambene industrije na pragu ulaska u Europsku uniju. Posebno je istaknula probleme koje će hrvatska poduzeća imati zbog novog režima izvoza hrane i drugih proizvoda prerađivačke industrije na naša tradicionalna tržišta koje čine zemlje bivše Jugoslavije, a koje će nakon 1. srpnja ove godine ostati izvan granica EU. Osim ove teme, osvrnula se i na problematiku povećanja PDV s početkom 2013. godine uslijed čega postoji realna opasnost, naročito u pograničnom području, od odlaska naših ljudi u kupovinu u susjedne države gdje je sada hrana znatno jeftinija.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA