Search
Close this search box.

Sekcija mladih sindikata ppdiv

Temeljem REZOLUCIJE O UNAPREĐENJU POLOŽAJA MLADIH RADNIKA, usvojene na 8. Kongresu, Sindikata PPDIV osnovao je Sekciju mladih kako bi se još više posvetio ovom pitanju.

Sukladno donesenoj Rezoluciji, sa područja svih naših Regija, prema preporuci regionalnih povjerenika, odabrano je dvadesetak mladih aktivista koji čine okosnicu Sekcije mladih.

U današnje vrijeme, kada je rad na neodređeno vrijeme iznimka, a ne pravilo, kada se mladi radnici uglavnom zapošljavaju na određeno vrijeme, u vrijeme kada su prava mladih radnika na vrlo niskim granama, u vrijeme kada biti mlad ne znači imati i prednost prilikom zapošljavanja i kada postoji još niz drugih problema s kojima se susreću mladi na tržištu rada, Sindikat PPDIV odlučio je dodatno se angažirati i na tom polju kako bi se situacija krenula mijenjati.

Najvažniji ciljevi djelovanja Sekcije mladih su:

  • Učlanjivanje i okupljanje mladih radnika

  • Ohrabrivanje mladih radnika da pristupe sindikatu 

  • Uključivanje mladih u rješavanje njihovih problema s kojima se susreću

  • Veći stupanj uključivanja u rad sindikalnih povjereništava na nivou poduzeća iz kojih dolaze, ali i svih tijela Sindikata

  • Poduzimanje akcija koje će za cilj imati zaštitu prava mladih radnika i rješavanje njihovih problema

  • ….ali i sve drugo što mladi smatraju važnim i što će njihov radni vijek učiniti boljim i sretnijim


Dvadesetak mladih aktivista koji su odabrani da uz svesrdnu pomoć Sindikata PPDIV budu nosioci aktivnosti u osmišljavanju ideja i akcija koje će za cilj imati privući mlade radnike da se učlane i sindikalno aktiviraju. 

Za tu potrebu, njih dvadesetak, od utemeljenja Sekcije mladih pa do danas, prošli su određene edukacije koje će im pomoći ne samo u tome već i u njihovom svakodnevnom sindikalnom radu i sindikalnim aktivnostima.

Uključili smo ih i u rad Odbora mladih EFFAT-a kako bi razmjenjivali znanja i iskustva sa mladima iz različitih dijelova Europe. Za tu priliku prisustvovali su Konferenciji EFFAT-a koja je lani održana u Zagrebu i to u dijelu Odbora mladih EFFAT-a u kojem Sindikat PPDIV ima svog predstavnika.

Sve to već sada daje svoje rezultate.

Neki naši mladi kolege odlučili su se po prvi puta kandidirati na izborima unutar svojih sindikalnih podružnica kako bi postali dio sindikalnog povjereništva, ali ima i kolega koji su odlučili preuzeti i ulogu glavnih sindikalnih povjerenika u velikim podružnicama.

U toj odluci, a prema njihovim riječima, pomoglo im je sve ono što su kroz edukacije do sada naučili, ali i želja da svoj rad unapređuju i dalje kroz dodatne edukacije i obrazovanja gdje će im Sindikat PPDIV biti od velike pomoći.

U rad Sekcije mladih mogu se učlaniti svi članovi do 35 godina starosti. 

I zato, pridružite se svojim mladim kolegama u vašim poduzećima i budite dio jedne velike obitelji, jedne ugledne sindikalne organizacije koja će uvijek biti uz vas i koja će učiniti sve da vam pomogne u rješavanju vaših problema iz područja rada, jer bez radničkog udruživanja i solidarnosti nema budućnosti.