Search
Close this search box.

Održana 2. sjednica Glavnog odbora

Održana 2. sjednica Glavnog odbora

Održana 2. sjednica Glavnog odboraGlavni odbor Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske na svojoj je 2. sjednici održanoj 19. prosinca 2012. godine u Donjoj Stubici, uz financijsku konstrukciju za 2013. godinu utvrdio i redovite, zadane aktivnosti tijekom nadolazeće godine.

U sklopu redovitih aktivnosti održat će se 9 sjednica Predsjedništva, 4+1 sjednica Glavnog odbora, 4 sjednice Financijskog odbora te 2 sjednice Statutarne komisije, četrnaesti po redu sportski susreti, 2 seminara za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća kao i seminar za povjerenike radnika zaštite na radu i 4 sjednice Povjerenstva za zaštitu na radu. Predviđeni su i mjesečni sastanci predsjednika sa dopredsjednicima i voditeljima poslova kao i međunarodna suradnja, dok će se druge aktivnosti planirati po potrebi.

Razmatrajući tri pristigle ponude za održavanje 14. sportskih susreta Sindikata PPDIV-a, Glavni je odbor donio Odluku kako će se i 14. sportski susreti održati u Zaton Holiday Resortu u vremenu od 6. do 9. lipnja 2013. godine.

Sjednica Glavnog odboraUz utvrđene izmjene članka 16. Pravilnika o organizaciji i načinu rada, mijenja se teritorijalni ustroj Sindikata PPDIV-a, koji se sada sastoji od 4 regije.
Regija V se ukida i pripaja regiji IV. Za regiju I. (Grad Zagreb, Zagrebačku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju) nadležan je regionalni ured sa sjedištem u Zagrebu. Za regiju II. (Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju) nadležan je regionalni ured sa sjedištem u Osijeku. Za regiju III. (Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku i Međimursku županiju) nadležan je regionalni ured sa sjedištem u Koprivnici. Za regiju IV. (Ličko-senjsku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju) nadležan je regionalni ured sa sjedištem u Splitu.
Izmjene i dopune ovog Pravilnika stupaju na snagu 1. siječnja 2013. godine. Aktivnosti i potrebe nove IV. regije obavljati će se uz koordinaciju svih aktivnosti putem regionalnog povjerenika regije V i dopredsjednika Ivice Blaževića. Planom rada za 2013. godinu utvrđeno je održavanje dijela zbora regije IV. koji se planira za 9. siječnja 2013. godine.

Nakon kongresom utvrđenih izmjena i dopuna, Glavni je odbor utvrdio je pročišćeni tekst Statuta Sindikata PPDIV-a (možete ga preuzeti u dokumentima).