Search
Close this search box.

Predsjedniku Sindikata PPDIV-a je mjesto u Vijeću za praćenje stanja u poljoprivredno-prerađivačkom sektoru prehrambene industrije

ministarstvo-poljoprivrede

ministarstvo-poljoprivredeMinistar poljoprivrede Tihomir Jakovina imenovao je 11. prosinca 2012. godine članove Vijeća za praćenje stanja poljoprivredno-prerađivačkog sektora prehrambene industrije i analizu ove grane, praćenje kretanja cijena, unapređenja konkurentnosti domaće proizvodnje i povećanja potrošnje domaćih proizvoda i većeg izvoza.

U Vijeće su, po odluci ministra, ušli predstavnici gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, HUP-a, Hrvatske gospodarske komore, ali ne i predstavnici sindikata kao zastupnici interesa zaposlenih u tim djelatnostima. Takav potez ministra uistinu začuđuje i navodi nas na pomisao da kao predstavnik vlasti i poslodavac gospodin Jakovina ne uvažava socijalnog partnera i ne želi naš angažman u rješavanju brojnih problema u tim sektorima koji izravno utječu na materijalni položaj naših članova i rješavanje njihovih radnih prava.

Budućnost poljoprivredno-prerađivačkog sektora prehrambene industrije i s njim povezanih djelatnosti vidimo u neprekidnoj suradnji i međusobnom uvažavanju svih društvenih čimbenika, a sindikati su svakako jedan od njih. Uz to, Sindikat PPDIV je najbrojniji granski sindikat u hrvatskom gospodarstvu i ima više od 80% sindikalno organiziranih radnika u poljoprivredno–prerađivačkom sektoru prehrambene industrije RH, te razvijenu infrastrukturu. Smatramo da je predsjedniku Sindikata PPDIV-a Šimi Oreškoviću svakako mjesto u Vijeću, te stoga pozivamo gospodina ministra Jakovinu da svoju odluku dopuni njegovim imenovanjem u to tijelo.

Naglašavamo i to da je u našem Sindikatu organizirano više od 22.000 članova u 220 podružnica u cijeloj Hrvatskoj. Sindikat PPDIV i na ovaj način iskazuje svoju spremnost i opredjeljenje za socijalni dijalog svih zainteresiranih, te da će sudjelovanjem u radu Vijeća prihvatiti svoj dio odgovornosti za opstanak i razvoj prehrambene industrije Hrvatske.