Search
Close this search box.

Otkazan Kolektivni ugovor u Hidroregulaciji iz Bjelovara?

Hidroregulacija-Bjelovar

Hidroregulacija-BjelovarU poduzeću Hidroregulacija iz Bjelovara od danas je počeo teči tromjesečni rok za otkazivanje Kolektivnog ugovora. Epilog je to neuspješnih pregovora između poslovodstva i sindikata, ako atmosferu koja je kulminirala otkazivanjem Kolektivnog ugovora uopće i možemo nazvati pregovaračkom.

Poslodavac je naime predstavnicima Sindikata PPDIV u ovom poduzeću krajem siječnja ove godine dostavio prijedlog izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora sa nizom predloženih umanjenja dosadašnjih prava radnika, kao i smanjenjem maksimalnog broja dana godišnjeg odmora sa 28 na 20 radnih dana. Razumljivo, pregovarački odbor sindikata takav prijedlog bez argumentirane rasprave nije mogao prihvatiti, što je poslodavca odmah navelo na krajnji potez – otkazivanje Kolektivnog ugovora.

Prema posljednjim informacijama, sredinom idućeg tjedna bi se ipak trebao održati još jedan sastanak poslovodstva sa predstavnicima sindikata, pa možda za novi početak pregovora oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora još uvijek nije prekasno.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA