Search
Close this search box.

Brisanje prava na putne troškove uvjet opstanka Kolektivnog ugovora u Zdenki iz Velikih Zdenaca

zdenka-veliki-zdenci

zdenka-veliki-zdenciNa inicijativu predsjednika Sindikata PPDIV Šime Oreškovića, danas je u Zdenki iz Velikih Zdenaca održan sastanak sa direktorom ovog trgovačkog društva. Sastanku je prethodio pokušaj iniciranja pregovora Zdenkinog poslovodstva oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora čiji opstanak su uvjetovali brisanjem dosadašnjih prava radnika na troškove prijevoza na posao i s posla.

Obzirom na strukturu radnika zaposlenih u Zdenki, ovaj materijalni dodatak radnicima je do sada predstavljao vrlo važnu stavku u Kolektivnom ugovoru, pa takav prijedlog poslodavca po principu „prihvati ili ostaješ bez svega” predstavnicima sindikata PPDIV u podružnici Zdenka – mliječni proizvodi nije bio prihvatljiv.

Ipak na današnjem sastanku predsjednika Sindikata PPDIV i direktora društva čuli su se i pomirljiviji tonovi, te je dogovoreno da će sindikalni povjerenik podružnice Zdenka – mliječni proizvodi sa regionalnim povjerenikom izraditi prijedlog novog obračuna i visinu iznosa putnih troškova za pojedine relacije, te da će se nakon što takav prijedlog bude usuglašen s poslodavcem ovo dosadašnje pravo radnika regulirati međusobnim Sporazumom za 2013. godinu.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA