Search
Close this search box.

U PPK Valpovo potpisan novi kolektivni ugovor na dvije godine

ppk-valpovo-1
ppk-valpovo-1 ppk-valpovo-3 ppk-valpovo-4

Nakon što je krajem 2012. godine istekao Kolektivni ugovor za PPK Valpovo u vrlo kratkom roku uspješno su završeni pregovori Sindikata PPDIV i uprave, tako da je danas potpisan novi kolektivni ugovor koji će uživati svi radnici PPK Valpovo naredne dvije godine. U ime Sindikata PPDIV potpisao ga je opunomoćenik predsjednika Sindikata i glavni sindikalni povjerenik u PPK Valpovu Zdravko Turčinović, a u ime Uprave njezin predsjednik Zdravko Zubak.

Pripreme za ovaj posljednji ciklus pregovora o kolektivnom ugovoru trajale su cijelu prošlu godinu, a pregovori su otpočeli u listopadu prošle godine kada je poslodavac najavio otkazivanje postojećeg kolektivnog ugovora koji je vrijedio do kraja 2012. godine.
Pregovorima i potpisivanju kolektivnog ugovora u 2012. godini prethodila je izrada nove sistematizacije radnih mjesta, a time i novog načina obračuna plaće, koja će u masi ostati ista, ali će postojati mogućnost umanjenja i povećanja plaće temeljem kriterija i mjerila koja su utvrđena danas potpisanim kolektivnim ugovorom.

Važno je reći da su novim kolektivnim ugovorom sva prava radnika ostala na gotovo istim razinama. Tako će maksimalna dužina godišnjeg odmora u koji se ne uračunavaju subote i u nsredne dvije godine biti 30 dana, dodaci na plaću za prekovremeni rad biti će 50%, za noćni rad 35%, za rad nedjeljom 35%, a povećanje plaće za svaku navršenu godinu dana radnog staža 0,5%.
Plaća će se i dalje povećavati za otežane uvjete rada 10%, putni trošak radnika podmirivati u visini 70% cijene autobusnog prijevoza, a materijalna prava kao što su prigodne nagrade i naknade radnicima ostat će u visini maksimalno neoporezivih iznosa. Jedanko tako isplaćivat će se i otpremnina za odlazak u mirovinu, dok će otpremnina za redoviti otkaz Ugovora o radu biti u visini 1/3 bruto plaće po godini staža u PPK Valpovu.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA