Search
Close this search box.

Održana treća sjednica Predsjedništva Sindikata PPDIV

ppdiv1

ppdiv1Predsjedništvo Sindikata PPDIV je na svojoj današnjoj sjednici razmatralo nizu aktualnih tema iz djelovanja Sindikata; prije svega, članovi Predsjedništva su razmotrili mišljenje Statutarne komisije o djelovanju i mogućnostima postojanja dviju ili više sindikalnih podružnica unutar jednog poslovnog subjekta, te utvrdili da unutar Sindikata PPDIV postoji desetak takvih poduzeća u kojima je ustrojeno više od jedne sindikalne podružnice.

Na prijedlog predsjednika Šime Oreškovića Predsjedništvo je raspravljalo o prijedlogu izmjena i dopuna Pravilnika o materijalno financijskom poslovanju, te ga je po završetku rasprave uputilo na raspravu i usvajanje Glavnom odboru Sindikata.

Od ostalih tema važno je spomenuti da su članovi Predsjedništva informirani o narednim aktivnostima Sindikata, točnije o održavanju zborova regija i seminara za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća te su upoznati su sa objedinjavanjem svih dosadašnjih rezolucija Sindikata.

Što se pak donesenih odluka tiče, Predsjedništvo je na današnjoj sjednici donijelo odluku o imenovanju Organizacijskog odbora za pripremu 14. Sportskih susreta Sindikata PPDIV, prihvatilo je sponzorstvo nad 40. Susretima radnika hrvatskog vodnog gospodarstva, donijelo je odluku o sudjelovanju predstavnika sindikata na međunarodnom seminaru o Europskoj uniji u Beogradu, kao i odluku o kupovini multifunkcionalnog uređaja potrebnog za Središnji ured u Zagrebu.

Na kraju sjednice članovima Predsjedništva prezentirana je radna verzija nove web stranice Sindikata.