Search
Close this search box.

Vedrana Kovačić osvojila 2. mjesto u izboru NajTajnice.hr za 2012. godinu

Vedrana

Vedrana

VedranaU organizaciji časopisa Poslovni savjetnik danas je u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održana 5. nacionalna konferencija tajnica, voditelja ureda i administrativnih djelatnika. U sklopu konferencije dodijeljene su i nagrade najboljim hrvatskim tajnicama za prošlu godinu „NajTajnica.hr 2012.”, a po prvi puta nagrade su dodjeljivane u tri kategorije – male i srednje tvrtke, velike tvrtke te javne institucije.

Upravo posljednja, kategorija javnih institucija nas je u Sindikatu PPDIV posebno privukla, jer iako se sindikati, prepoznati često kao konzervativne organizacije, rijetko upuštaju u mjerenje kvalitete pružanja usluga korisnicima i uspoređivanje sa drugim sličnim institucijama na ovakav način, ove godine smo ipak i mi imali svog favorita.

Najbolje hrvatske tajnice ove su godine izabrane čak između 54 prijavljene kandidatkinje i to na način da su „tajni kupci” telefonskim pozivima i e-mail porukama kontaktirali prijavljene tajnice te se raspitivali o proizvodima i uslugama tvrtke s ciljem da izmjere kvalitetu usluge tajnica.

U kategoriji javnih institucija NajTajnica.hr postala je tako Sonja Pukšar iz uprave grada Jastrebarsko, a odmah do nje, visoko drugo mjesto zauzela je naša Vedrana Kovačić tajnica ureda predsjednika Sindikata PPDIV.

statistikaRad tajnica razlikuje se u pojedinim vrstama poduzeća, a istraživanje pod nazivom „Žene i karijera-tajnica” koje je provedeno na uzorku od 371 ispitanika i koje je tijekom konferencije uzvanicima predstavila glavna urednica i direktorica Poslovnog savjetnika Sandra Mihelčić, pokazalo je da se od tajnica danas očekuje vrlo širok spektar znanja, što podrazumijeva znanje jezika, poznavanje računovodstva, interneta i računalnih programa, ali i da imaju izražene komunikacijske vještine te empatiju.

Na kraju, titulu NajTajnice.hr u kategoriji Male i srednje tvrtke ponijela je Marijana Mališ iz tvrtke Anterra, a u kategoriji Velikih tvrtki Snježana Gagro Heide s Nove TV.