Search
Close this search box.

Predsjednik Orešković obišao županjsku Sladoranu, Slavoniju Novu i podružnice Njive i Hana Vuka

slavonija nova

Tijekom jučerašnjeg dana Šimo Orešković , predsjednik Sindikata PPDIV obišao je sa suradnicima Sladoranu u Županji, te poduzeće Slavonija Nova u Osijeku.

slavonija novaU županjskoj Sladorani održan je sastanak sa direktorom radi isteka kolektivnog ugovora, međutim poslovodstvo je izrazilo spremnost da se vrijednosti dosadašnjeg kolektivnog ugovora ugrade i u novi, tako da se razgovori oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora očekuju odmah po završetku proljetne sjetve u idućih petnaestak dana.

Slavonija Nova

Predsjednik Sindikata PPDIV jučer je u Županji posjetio i poduzeće Slavonija Nova  gdje je prisustvovao sastanku sindikalnog povjereništva sa poslovodstvom.

Predsjednik Orešković je prisutnima na sastanku prenio informacije koje su predstavnici sindikata prošli tjedan saznali u AUDIO-u, a gdje se između ostalog raspravljalo i o daljnjoj privatizaciji Slavonije Nove.

Da podsjetimo, zamjenik ravnatelja Agencije za upraljanje imovinom Mirko Volarević prošli je petak iinformirao predstavnike Sindikata PPDIV da će se daljnja privatizacija Slavonije Nove odvijati u skladu sa Zakonom o radničkom dioničarstvu koji bi uskoro trebao biti donesen, jer je još tijekom početne privatizacije ovog poduzeća za radnike rezervirano 24% dionica.

Svi prisutni na jučerašnjem sastanku pozdravili su donošenje Zakona o radničkom dioničarstvu i zaključili kako će odmah poduzeti sve potrebne korake kako bi, za predviđenih 24 % radničkih dionica, bili na vrijeme nominirani za kupnju.

Poduzeća sindikalnih podružnica Njive d.o.o i Hana Vuka očekuje restrukturiranje

Podružnice Sindikata PPDIV Njive i Hana Vuka okupljaju radnike – članove sinidkata iz četiri poduzeća grupiranih u Novokomerc iz Osijeka koje očekuje ozbiljno restrukturiranje tako da su jučer predstavnici sindikata predvođeni predsjednikom Oreškovićem i poslovodstvo ovih poduzeća bili pozvani na sastanak kod vlasnika Ive Brzice.

Vlasnik Brzica najavio je gašenje stočarstva, jer mu uslijed postojećih uvjeta na tržištu, afere s mlijekom i smanjenja zemlje za obradu za čak 680 ha, tov junadi više nikako nije isplativ. Takvim rezovima procijenjuje se od danas ukupno 120 zaposlenih bez radnog mjesta ostalo bi gotovo četrdesetak radnika.

Ipak na traženje predsjednika Sindikata PPDIV dogovoreno je da bi vlasnik Brzica sa svojim direktorima u prvom tjednu ožujka održao još jedan sastanak gdje bi predstavnicima sindikata, vodeći računa prvenstveno o socijalnim statusima radnika, prezentirao popis iskazanog tehnološkog viška radnika kojima su spremni ponuditi stimulativne otpremnine u 40% većem iznosu od minimalne otpremnine propisane ZOR-om za sporazumni raskid radnog odnosa.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA