Search
Close this search box.

Na današnjoj sjednici Glavni odbor Sindikata prihvatio financijski izvještaj za 2012. godinu

3 sjednica Glavnog odbora

3 sjednica Glavnog odboraNa današnjoj, trećoj po redu u novom mandatu, sjednici Glavnog odbora Sindikata PPDIV koja je održana u središnjem uredu u Zagrebu pod predsjedanjem predsjednika Oreškovića, na dnevnom redu našli su se akti Sindikata i izvješće o financijsko materijalnom poslovanju za prošlu godinu.

Članovima Glavnog odbora prezentirana je bilanca Sindikata, te konsolidirano financijsko izvješće za 2012. godinu, koje je po završetku rasprave i prihvaćeno. Važno je napomenuti da je u proteklom razdoblju veliki broj sindikalnih podružnica vođenje poslovnih knjiga prenijelo u Sindikat koji je ovu uslugu podružnicama uveo bez dodatnih nadoknada, dakle u okviru standardno uplaćene članarine, a radi smanjenja troškova podružnicama, kao i zbog različitosti vođenja računovodstva neprofitnih organizacija u koje spadaju sindikati u odnosu na vođenje računovodstva trgovačkih društava.

Na prijedlog predsjednika Sindikata, Glavni odbor je svojim odlukama djelomično izmijenio i uskladio sa životnim prilikama i potrebama Pravilnik o organizaciji i načinu rada, Pravilnik o radu i Pravilnik o financijskom i materijalnom poslovanju, a usvojen je i pročišćeni tekst Statuta Sindikata u koji je Statutarna komisija uvrstila sve kongresne izmjene. Uz to prezentirane su i Rezolucije koje je Sindikat PPDIV donosio na svojim Kongresima od 1996. godine pa sve do danas, a koje su od sada objedinjene na jednom mjestu i dostupne članovima na korištenje.

Pri samom kraju sjednice okupljenim članovima Glavnog odbora prezentirana je obnovljena web stranica Sindikata kao i sindikalni Facebook profil podrške, a najavljeno je i održavanje zborova regija od 12.-15. ožujka, seminar za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća od 11.-13. travnja, te obilježavanje svjetskog Dana zaštite na radu 28. travnja koji će Sindikat PPDIV obilježiti dva dana ranije 26. travnja prigodnom konferencijom u Koprivnici.