Search
Close this search box.

Šimo Orešković uskoro o svojih prvih 100 predsjedničkih dana u Sindikatu PPDIV

šimo

šimoTijekom dana predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković održao je dva konzultativna sastanka sa sindikalnim povjerenicima podružnica i članovima tijela iz 3. sindikalne regije koju čine Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska županija.

Razlog održavanja ovakvih sastanaka jesu prije svega kadrovska pitanja, obzirom da sa krajem ožujka regionalni povjerenik 3. regije Slavko Katarajn odlazi u mirovinu, pa je predsjednik Orešković osobno, kroz neformalni razgovor želio saznati od svojih najisturenijh sindikalnih aktivista u poduzećima imaju li osobnih ambicija za obavljanje ovih poslova, što bi od njih zahtjevalo, u slučaju da se netko odluči, zasnivanje radnog odnosa u Sindikatu PPDIV.

Naime, prema Statutu Sindikata PPDIV i Pravilniku o organiazciji i načinu rada, odluku o zapošljavanju regionalnog povjerenika donosi Glavni odbor Sindikata, ali na prijedlog pripadajućeg Zbora regije. Zboru regije pak kandidata/e za regionalnog povjerenika predstavlja/predlaže predsjednik Sindikata.

Spremnost za obavljanje poslova regionalnog povjerenika na današnjim konzultativnim sastancima pokazalo je nekoliko povjerenika sa kojima će predsjednik u danima koji slijede ponaosob razgovarati, jer je Zbor regije koji bi većinom glasova trebao izreći svoje mišljenje/preporuku Glavnom odboru za donošenje odluke, zakazan već za 14. ožujak.

Zbor regije ujedno će biti i prilika Šimi Oreškoviću da informira povjerenike sindikalnih poružnica i članove tijela o poduzetim aktivnostima i donesenim odlukama u svojih prvih 100 predsjedničkih dana od Kongresa, te o planovima i smjeru u kojem namjerava voditi Sindikat, a u svjetlu predstojećih izazova na tržištu rada, promjenama u radnom zakonodavstvu, te skorom ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju.