Search
Close this search box.

Aktivnosti u sindikalnim podružnicama Primorsko – goranske i Istarske županije

pik rijeka 1

pik rijeka 1Ivica Blažević, dopredsjednik i regionalni povjerenik Sindikata PPDIV boravio je dva dana protekli tjedan u radnoj posjeti podružnicama Primorsko-goranske i Istarske županije.

PIK Rijeka
Sklapanje kolektivnih ugovora primarna je sindikalna zadaća, pa se tako i u PIK-u Rijeka pregovori upravo privode kraju. Pregovarački tim Sindikata PPDIV u ovom poduzeću čine glavni sindikalni povjerenik Aleks Barak, predsjednica Radničkog vijeća Jadranka Rožić i član povjereništva Željko Glumac. Na održanim pregovorima prošli tjedan, predstavnici Sindikata i Uprave približili su svoja stajališta oko otvorenih pitanja, te je dogovoreno da usuglašene stavove prezentiraju Sindikalnom skupu koji je zakazan za srijedu 6. ožujka.

Puris, Pazin

puris 1Na radnom sastanku u Purisu d.d. u stečaju u Pazinu, dopredsjednik Blažević razgovarao je sa glavnim sindikalnim povjerenikom Dariom Lukšićem o tijeku stečajnog postupka. Ocijenjeno je da se stečajni postupak odvija vrlo korektno, te da bez obzira što je stečajni postupak u tijeku u Purisu trenutno radi 160 radnika, a za očekivati je da će se na posao vratiti još njih dvadesetak.
Ipak ono što je dugoročno najvažnije jest to da je strateški partner Vindija iz Varaždina uputila pismo namjere Hypo Alpe-Adria banci o kupnji Purisa, te se očekuje pozitivan odgovor. U suprotnom stečajni upravitelj će biti dužan raspisati natječaj za prodaju Purisa.

Tvornica duhana Rovinj

tdrDopredsjednik Sindikata PPDIV Blažević, zadužen kao regionalni povjerenik za 4. sindikalnu regiju održao je radni sastanak i u sindikalnoj podružnici TDR-a. Sastanku su prisustvovali glavni sindikalni povjerenik Dorijano Mišeta, predsjednik Radničkog vijeća Elvis Damjanić, te povjerenik zaštite na radu Maurizio Bussi.

Tema sastanka bila je aktualno stanje u poduzeću sa aspekta gospodarskog i socijalnog položaja radnika. Ocijenjeno je da je stanje zadovoljavajuće, ali je i  predloženo  da se održi koordinacija podružnica u sustavu Adris grupe, gdje bi se razmotrila mogućnost sklapanja kolektivnog ugovora za sva poduzeća u ovom sustavu.

Puljanka-Brionka, Pula

Brionka Pula 1Na radnom sastanku u poduzeću Puljanka-Brionka u Puli predstavnike Sindikata PPDIV primio je predsjednik Uprave Korado Soldatić. Uz Ivicu Blaževića, sindikalnu podružnicu predstavljali su još glavna sindikalna povjerenica Gioia Vujić, te članica povjereništva Nada Piutti.

Tema sastanka bila je stanje u poduzeću koje su svi sudionici sastanka ocijenili teškim i složenim zbog problema nelikvidnosti, a što za posljedicu ima kašnjenje isplate plaća. Stoga je dogovoreno je da se pokrenu kolektivni pregovore, te da se predloži novi kolektivni ugovor.

Mirna, Rovinj

Mirna Rovinj 1Na kraju prošlotjednog radnog boravka u Istarskoj županiji dopredsjednik Sindikata PPDIV Ivica Blažević posjetio je i poduzeće Mirna u Rovinju, gdje se sastao sa glavnim sindikalnim povjerenikom Evelinom Marićem, predsjednikom Radničkog vijeća Abedinom Ramadanijem i članom povjereništva i radničkog vijeća Aldom Simonelijem.

Raspravljajući o stanju u poduzeću s aspekta gospodarskog i socijalnog položaja radnika, ocijenjeno je da je stanje u poduzeću zadovoljavajuće. Ipak radnici i članovi Sindikata PPDIV poduzeća Mirne u iščekivanju su sjednice Nadzornog odbora koja je zakazana za srijedu 6. ožujka, jer se nadaju dobrim vijestima važnim za budućnost svojeg poduzeća.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA