Search
Close this search box.

Sutra počinje Konferencija NA PRAGU EU: prehrambena industrija

eu1

eu1U četvrtak i petak (7.-8.ožujak), u Opatiji će se, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i poslovnog tjednika Lider održati Konferencija pod nazivom NA PRAGU EU: prehrambena industrija, na kojoj će, među ostalima, govoriti i ministar Tihomir Jakovina, ravnateljica Ekonomskog instituta Sandra Švaljek, te viša izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić.

Neposredno pred ulazak u EU hrvatskoj prehrambenoj industriji, kao jednoj od najvitalnijih i najotvorenijih, ova Konferencija biti će još  jedna prilika da se procjene sve prilike i izazovi.

Kao glavne prijetnje prehrambenoj industriji udruživanjem u EU, može biti otvoren put glavnim europskim igračima da još snažnije uđu na naše domaće tržište, kao i podizanje granica prema CEFTA-inu tržištu.

Najveća prilika pak za domaću industriju svakako će biti novostvoreno bescarinsko EU tržište.
Konferencija će stoga nastojati odgovoriti na niz pitanja;

  •  što država čini da pomogne domaćoj industriji
  •  gdje pronaći izvore financiranja za unapređenje poslovanja
  •  kakvo je stanje u prehrambenoj industriji i kakva je njezina perspektiva
  •  kako povećati izvoz u tom sektoru
  •  mogu li se i kako čvršće povezati prehrambeni i turistički sektor

Na konferenciji će se održati i dva okrugla stola: Izazovi ulaska u EU i Kako unaprijediti plasman u turizmu na kojima će sudjelovati Tihomir Jakovina, Ljerka Puljić, Ruža Gelo, Damir Novotny, Oljeg Valjalo, Božica Marković, Kristian Šustar i Šime Klarić.

Konferenciji će prisustvovati i predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković, te dopredsjednik Ivica Blažević.