Search
Close this search box.

Otvoren stečaj nad Regionalnom veletržnicom Benkovac

Regionalna veletržnica Benokovac

Regionalna veletržnica BenokovacNa ispitnom ročištu koje je održano 7. ožujka na Trgovačkom sudu u Zadru otvoren je stečajni postupak nad poduzećem Regionalna veletržnica Benkovac. Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka pokrenula je Agencija za upravljanje državnom imovinom Republike Hrvatske.

Za stečajnog upravitelja imenovan je Edvin Šimunov, a na ispitnom ročištu podatke o ovoj tvrtki, koja je 93,26 % u vlasništvu države, stečajnoj sutkinji Ardeni Bajlo dali su Lidija Perić koja se u sudskom registru još vodi kao direktor tvrtke, te Dragan Vrsaljko kojeg je imenovao Nadzorni odbor čiji su članovi odmah po njegovom imenovanju dali ostavke.

Da podsjetimo, Regionalna veletržnica bavila se skladištenjem zamrznute robe i preradom sušenog mesa. Račun joj je blokiran još od 2004.god., a do danas ukupni dugovi su se popeli na čak 47 miliona kuna.

Otvaranjem stečaja svi zaposlenici, a ukupno ih je 31 krenuli su na jednomjesečni otkazni rok. Jedino čemu se još nadaju jesu tri plaće koje država isplaćuje u ovakvim situacijama, pa očekuju da će i njima biti isplaćene.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA