Search
Close this search box.

U Zadru uspješno održan i Sindikalni zbor IV. regije

1 Zbor 4. regije

1 Zbor 4. regijeU srijedu 13. ožujka, u hotelu Kolovare u Zadru, pod predsjedanjem Ivice Blaževića,dopredsjednika Sindikata, održan je Zbor IV. regije Sindikata PPDIV na kojem su bili nazočni, uz glavne sindikalne povjerenike i sindikalne povjerenike, članovi tijela Sindikata PPDIV, te predsjednik Sindikata Šimo Orešković, voditelj tržišta rada Marinko Vrsaljko, voditelj pravnih poslova Darko Čavrak i Marina Gruban stručna suradnica za pravne poslove.

Uz uvodno izlaganje predsjednika Oreškovića, sudionici Zbora regije kroz svoje rasprave  osvrnuli su se na aktualnu situaciju i položaj radnika u Dalmaciji koji je vrlo delikatan s aspekta nelikvidnosti pojedinih trgovačkih društava koje za posljedicu imaju neredovite isplate plaća ili im prijeti stečaj.

IV. regijaRadnici opravdano strepe za svoju socijalnu sigurnost, pa su, potvrđeno je na Zboru,  gotovo sve  aktivnosti Sindikata usmjerene na intenziviranje socijalnog dijaloga sa poslodavcima kako bi se spriječili ili bar što je moguće više amortizirali najgori scenariji u kojima radnici ostaju bez posla.

Uz to što je predsjednik Šimo Orešković kroz uvodno izlaganje napravio presjek aktualne situacije u okruženju u kojemu Sindikat djeluje, dodatno je vrlo iscrpno informirao okupljene o sindikalnim aktivnostima od  Kongresa do danas. Marina Gruban i Marinko Vrsaljko informirali su nazočne o Zakonu o reprezentativnosti te kolektivnom pregovaranju, a Darko Čavrak o predloženim izmjenama i dopunama ZOR od strane HUP-a i Vlade RH.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA