Search
Close this search box.

Zastupnici Zbora II. regije u Osijeku podržali Antu Krajinu za svog regionalnog povjerenika

regija30

regija30Sa jučer održanim Zborom II. regije u Osijeku, završen je krug prvih ovogodišnjih instruktažnih sastanaka predsjednika Sindikata PPDIV Šime Oreškovića i njegovog stručnog tima sa sindikalnim povjerenicima na području cijele Hrvatske.

Zboru II. sindikalne regije koju čine poduzeća i sindikalne podružnice iz Osječko–baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko–podravske i Brodsko–posavske županije odazvalo se čak 59 zastupnika koji su gotovo jednoglasno, tek uz pet suzdržanih glasova, dali pozitivno mišljenje za imenovanje Ante Krajine, dosadašnjeg vršioca dužnosti regionalnog povjrenika, za obnašanje te dužnosti u potpunosti u profesionalnom obliku, o čemu još konačnu odluku, krajem mjeseca, mora donijeti Glavni odbor Sindikata.

Na kraju treba reći da su ovi, netom održani Zborovi regija  bili prije svega prigoda da se, točno nakon svojih 100 odrađenih predsjedničkih dana od Kongresa, predsjednik Orešković sastane sa sindikalnim povjerencima, glavnim nositeljima naših aktivnosti u podružnicama i kroz otvoreni dijalog o zatečenom stanju u hrvatskim poduzećima ali i na ukupnoj hrvatskoj sindikalnoj sceni, napravi svojevrsna inventura i dogovore daljnje zajedničke aktivnosti.

Kroz 4 održana Zbora u ovom tjednu predsjednik Orešković tako je uspio cjelovito povjereničko stablo informirati i o već poduzetim mjerama, koracima i aktivnostima, te još konkretnije najaviti smjer i prioritete iz svog programa za jačanje organizacije i kako je rekao – povratak povjerenja radnika u sindikat- kroz naredno četverogodišnje razdoblje u kojem nas, ulaskom u EU, očekuje pregršt novih izazova i problema uslijed promjene zakonske regulative i potpune liberalizacije tržišta, ali i globalizacije opčenito.

Najavljeno je sudjelovanje Sindikata PPDIV u prosvjednim aktivnostima za 1. svibanj, obilježavanje svjetskog Dana zaštite na radu, održavanje seminara za sindikalne aktiviste, te nastojanja da se poveća utjecaj našeg Sindikata u budućim pregovorima oko izmjena Zakona o radu kako se radnička prava i dalje ne bi drastično smanjivala.

Osim toga, zastupnicima Zborova regija potvrđeno je da je Povjerenstvo za utvrđivanje reprezentativnosti, temeljem potpisanog sporazuma sa SSSH, Sindikat PPDIV  proglasio reprezentativnim za kolektivno pregovaranje. Temeljem Zakona, ovako utvrđena reprezentativnost  vrijedi i ne može se mijenjati naredne tri godine.

 

{vsig}vijesti/regija2/zbor_regije2{/vsig}

 

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA