Search
Close this search box.

Predsjednik Sindikata PPDIV danas u Podravki sudjelovao u radu Povjereništva

Podravka 8

Povjereništvo Podravkine podružnice Sindikata PPDIV danas je održalo svoju redovitu sjednicu, a u radu im se pridružio i predsjednik Šimo Orešković sa svojim suradnicima Marinkom Vrsaljkom, voditeljem tržišta rada i Slavkom Katarajnom regionalnim povjerenikom za 3. sindikalnu regiju koja obuhvaća Koprivničko –križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Podravka 8Sindikalni povjerenici su se, prema dnevnom redu na današnjem sastanku, dogovorili oko provođenja Uskrsnog darivanja članova, dogovorili za sudjelovanje na seminaru Sindikata PPDIV koji će se početkom travnja održati u Trogiru i na kojem će, između ostalih, predavanja održati prof. Ljubo Jurčić sa Ekonomskog fakulteta, prof. Viktor Gotovac sa odsjeka Radnog prava zagrebačkog Pravnog fakulteta i Mato Lalić dugogodišnji voditelj Ureda međunarodnih sindikalnih asocijacija za organizacijski razvoj sindikata Jugoistočne Europe.

Povjerenici su danas ponovo raspravljali o problemima do kojih dolazi radi nedovoljnog broja radnika u Podravkinim proizvodnjama, te o pokušajima poslodavca da manjak radne snage nadomjesti tzv.”unutarnjim rezervama iz neproizvodnih cjelina”. Takve poslodavčeve pokušaje ocijenili su vrlo riskantnima i upitnima, a s aspekta rada na siguran način koji propisuje Zakon o zaštiti na radu čak i vrlo opasnima. 

Glavna povjerenica Ksenija Horvat stoga je zamolila povjerenike da u svojim organizacijskim cjelinama razgovaraju sa članovima sindikata i ukoliko nekoga od njih neposredni rukovoditelj bude želio uputiti na privremeni ili trajni raspored na neke drugačije poslove od onih koje radnik obavlja sukladno svojem ugovoru o radu, da prije razgovora sa stručnim osobama u Sindikatu ne smije potpisivati nikakve eventualno mu ponuđene dokumente tipa drugačijeg ugovora o radu ili aneksa postojećeg ugovora o radu.

U nastavku sjednice Podravkinim se povjerenicima obratio  predsjednik Sindikata Šimo Orešković i kroz kraće izlaganje informirao ih o svim poduzetim aktivnostima u prvih 100 predsjedničkih dana od Kongresa u prosincu prošle godine kada je i izabran na ovu funkciju. Tako je govorio o održanim Zborovima regija  prošli tjedan, o tijeku pregovora oko izmjena Zakona o radu, o  problemima sa kojima se sindikalni pregovarački timovi susreću u hrvatskim poduzećima tijekom kolektivnih pregovora, o kadrovskom ekipiranju Sindikata, o potvrđenoj reprezentativnosti našem Sindikatu u okviru SSSH,  te o prosvjednim aktivnostima za 1. svibanj uz poziv povjerenicima da se i oni u njih uključe. 

Neposredno prije sjednice povjereništva predsjednik Orešković sastao se i sa predsjednikom Uprave Podravke Zvonimirom Mršićem, te mu predložio da  Sindikat PPDIV krajem travnja u Podravki održi stručnu Konferenciju o zaštiti na radu povodom svjetskog Dana zaštite na radu 28. travnja, što je predsjednik Uprave Mršić sa zadovoljstvom I prihvatio.

 

{vsig}/vijesti/regija3/Podravka{/vsig}

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA