Search
Close this search box.

Idući tjedan u Opatiji započinje Vl. savjetovanje “Zaštita na radu u regiji Alpe – Jadran”

opatija

opatijaMinistarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske i ove godine nastavlja korisnu suradnju s austrijskim partnerima u cilju izmjene iskustava sa zemljama u regiji na području Zaštite na radu.

Zajedno s Općim uredom za osiguranje od nesreća iz Beča, Ministarstvom rada, socijale i zaštite potrošača Republike Austrije, lnspekcijom rada Republike Austrije, te Hrvatskom udrugom poslovdavaca 4. i 5. travnja u Opatiji organiziraju već šesto savjetovanje s namjerom da ugledni stručnjaci iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i drugih susjednih zemalja razmijene nove spoznaje i aktualna iskustva iz područja zaštite na radu i medicine rada.

Organizatori su izvršnu organizaciju povjerili Zavodu za istraživanje i razvoj sigurnosti, te Udruzi za promicanje zaštite iz Zagreba. Teme savjetovanja bit će aktualne i slijedećeg sadržaja:

 partnerstva u prevenciji (Europa, Austrija, Slovenija, Hrvatska)
 psihička opterećenja (Austrija, Hrvatska)
 iskustva susjeda (Austrija, Slovenija, Makedonija, Hrvatska)
 svjetski trendovi u zaštiti zdravlja na radu i druge aktualne teme.

Savjetovanje je namijenjeno svima koji se bave zaštitom na radu; stručnjacima za zaštitu na radu iz trgovačkih društava, inspektorima rada, specijalistima medicine rada, poslodavcima, sindikatima, povjerenicima radnika za zaštitu na radu kao i sindikalnim povjerenicima, stručnjacima iz ovlaštenih trgovačkih društava, te članovima udruga iz područja zaštite na radu.

Iskustva, sudjelovanjem na ovom savjetovanju, u ime Sindikata PPDIV prikupljati će Denis Paradiš, član Predsjedništva zadužen za područje zaštite na radu i Darko Čavrak, voditelj pravnih poslova.