Search
Close this search box.

Slovenska RTV sutra u Sindikatu PPDIV želi saznati kakav je položaj radnika u Dukatu

rtv slovenija

rtv slovenijaSutra 27. ožujka u Sindikatu PPDIV boravit će ekipa Slovenske radio televizije (RTV SLO) radi snimanja priloga o francuskoj kompaniji Lactalis.

Očekuje se da će sa predsjednikom Sindikata PPDIV Šimom Oreškovićem razgovarati o pravima i materijalnom statusu radnika u Dukatu za vrijeme od kada je vlasništvo nad njim stekao Lactalis.

Da podsjetimo, Lactalis grupa prva je po veličini i snazi mliječna grupacija u svijetu I vodeći svjetski proizvođač sireva, uključujući i sireve kontroliranog podrijetla.

Prije desetak dana Lactalis je nastavio svoje širenje u regiji i to na način da je preko svoje hrvatske kompanije Dukat postao većinskim vlasnikom Ljubljanskih mlekarni, odnosno stekao 50,3 posto vlasništva nad dionicama ove slovenske kompanije.

Sada Slovenska RTV, snimajući prilog o Lactalisu, želi slovensku javnost na primjeru Dukata, informirati o tome kakva bi sudbina, odnosno budućnost mogla očekivati radnike i kooperante Ljubljanskih mlekarni.

Drugim riječima slovenksa RTV ekipa namjerava saznati je li došlo do nekih promjena u poslovanju tvrtke Dukat poslije preuzimanja Lactalisa, kakve su bile posljedice za zaposlene, a kakve za hrvatske proizvođače mlijeka, te da li se otkup mlijeka povećao ili smanjio.