Search
Close this search box.

Pod geslom “Mijenjajte smjer” i Sindikat PPDIV pridružit će se sindikalnom prosvjedu u Zagrebu za Praznik rada

IMG 2041

IMG 2041Na današnjoj, petoj sjednici Glavnog odbora Sindikata PPDIV, koja je pod predsjedanjem predsjednika Šime Oreškovića održana u Ekoparku Kraš u Bratini  razmatrano je i odlučivano, za Sindikat, o nizu važnih tema.

U skladu sa intenziviranjem sindikalnih aktivnosti donesen je rebalans ovogodišnjeg proračuna kao i odluka o sudjelovanju Sindikata PPDIV u velikom prvosvibanjskom prosvjedu koji zajednički organizira pet sindikalnih središnjica i koji bi se pod geslom „Mijenjajte smjer” trebao održati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Na današnjoj sjednici nastavljeno je kadrovsko ekipiranje u Sindikatu, tako da je između ostalog izabran treći dopredsjednik Sindikata, te su imenovana dva nova regionalna povjerenika i to za drugu i treću sindikalnu regiju.

Tako će, uz dopredsjednike Maricu Vidaković i Ivicu Blaževića ovu dužnost od danas obnašati i Ksenija Horvat, inače glavna sindikalna povjerenica podružnice Podravka, dok su za nove regionalne povjerenike imenovani Ante Krajina za drugu i Davor Vrbek za treću sindikalnu regiju.

Važno je napomenuti da je Ante Krajina posljednjih nekoliko mjeseci na drugoj sindikalnoj regiji već i obnašao dužnost vršioca dužnosti regionalnog povjerenika, dok Davor Vrbek, radi preuzimanja poslova regionalnog povjerenika, napušta Podravku u kojoj je posljednje tri godine bio predsjednik Radničkog vijeća, te svoj radni odnos nastavlja u Sindikatu PPDIV.

U nastavku današnje sjednice, članovi Glavnog odbora  podržali su Sporazum o uvjetima udruživanja Sindikata PPDIV u SSSH, te su se oprostili od svojih kolega Josipa Pavića i Slavka Katarajna koji s krajem ožujka odlaze u zaslužene mirovine.

U ime svih nazočnih, kao i u ime cijelog Sindikata,  predsjednik Orešković im je zahvalio  na sindikalnom djelovanju i doprinosu koji su dali za unaprjeđenje rada Sindikata u svim proteklim godinama, te im je za uspomenu  uručio simbolične poklone.

Da podsjetimo, Josip Pavić obnašao je dužnost predsjednika Sindikata PPDIV od osamostaljenja Hrvatske do Kongresa krajem prošle godine, dakle pune 23 godine, dok je Slavko Katarajn obnašao dužnost glavnog sindikalnog povjerenika u bjelovarskoj Sireli, bio član Glavnog odbora i dopredsjednik Sindikata, a u mirovinu odlazi sa radnog mjesta regionalnog povjerenika 3. regije na kojem je proveo posljednjih šest godina.

 

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/GO2832013{/vsig}