Search
Close this search box.

Propast Linićeve porezne politike? Državni proračun već sad tanji za milijardu kuna!

proračun

proračunDa bi se napunio proračun, Linić će morati birati između još većih poreza ili prihoda od privatizacije i velikog zaduženja u Aziji.

Ministar financija Slavko Linić priznao je da je proračun tanji za četiri posto, a u novcu to znači da je država prikupila milijardu kuna manje nego lani. To je potvrda da je porezna politika pogrešna i da su propali pokušaji da se to sakrije.

Porezna baza se smanjila jer gospodarstvo i građani više ne mogu podnijeti porezni pritisak koji im je nametnut. Ni veći PDV ni ukidanje nulte stope tog poreza, fiskalizacija, lov na utajivače poreza, blokade dužnika, reprogrami za građane i tvrtke pa ni penalizacija izvlačenja dobiti iz tvrtki kroz dodatnu stopu poreza na dobit od 12 posto nije sakrila činjenicu da država ne može skupiti dovoljno novca da i dalje održava razinu potrošnje na koju je navikla i građane i administraciju. Zlatna koka državne blagajne – porez na dodanu vrijednost – podbacio je u prva tri mjeseca ove godine. Naime, prema nekim procjenama na koje se treba osloniti u nedostatku službenih podataka, PDV je rastao samo šest posto u odnosu na prošlu godinu. To je značajan podbačaj jer je lani… čitaj više

Izvor/Autor: www.vecernji.hr