Search
Close this search box.

Prosječna neto satnica za siječanj 30,54 kune

sat rada

sat radaProsječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj ove godine iznosila je 30,54 kune, što je u odnosu na prosinac manje za 6,3 posto, a u odnosu na siječanj prošle godine manje je za 2,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj ove godine iznosila je 30,54 kune, što je u odnosu na prosinac manje za 6,3 posto, a u odnosu na siječanj prošle godine manje je za 2,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U siječnju je bilo 179 plaćenih radnih sati, što je 7,8 posto više u odnosu na mjesec prije. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodenom prijevozu (256), a najmanji u obrazovanju (167).

Najviša prosječna neto satnica za siječanj isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), u iznosu od 55 kuna. U zračnom prijevozu neto satnica za siječanj iznosila je 54,85 kuna, a u računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnostima povezanim s njima 46,75 kuna.

Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u siječnju isplaćena je u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 16,23 kune. U proizvodnji odjeće, prosječna neto satnica za siječanj iznosila je 16,27 kuna, a u zaštitnim i istražnim djelatnostima 16,82 kune.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama za siječanj ove godine iznosila je 43,88 kuna, što je 6 posto niže u odnosu na prosinac i 1,7 posto niže u odnosu na siječanj 2012. godine.

Izvor/Autor: www.poslovni.hr