Search
Close this search box.

Vladinom odlukom o prodaji Tvornice ulja Čepin spašeno 150 radnih mjesta

češin

češinOSIJEK – Vlada Republike Hrvatske jučer je donijela odluku o prihvaćanju ponude tvrtke Mambo d.o.o. Osijek (iz sustava osječkog Žita) za kupnju 1.282.882 poslovna udjela društva IPK Tvornice ulja Čepin d.o.o. Ponuda Žita, koje se, podsjetimo, javilo i na neobvezujući i na obvezujući javni natječaj za kupnju uljarinih udjela, ocijenjena je početkom ožujka najboljom.

Na neobvezujući natječaj su se javili, osim tvrtke Žito, i slovački Envien iz Bratislave te američka kompanija PS International North Carolina. Sve tri kompanije su nakon toga obavile dubinsko snimanje čepinske uljare nakon čega je slovački Envien odustao.

Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV-a, rekao je da su zadovoljni jer su napokon pred okončanjem privatizacijski procesi u toj tvrtki.
– Sada predstoji potpisivanje ugovora o kupnji i imenovanje nove uprave poduzeća što će se prema informacijama koje smo dobili obaviti ubrzo. Nama je u sindikatu sada najvažnije da se provede program zbrinjavanja šezdesetak radnika koji su spremni uz pripadajuće otpremnine otići iz tvrtke za što će država osigurati oko 10 milijuna kuna – izjavio je Orešković.

Orešković je istaknuo kako su zadovoljni jer je novi vlasnik čepinske uljare najavio nova ulaganja u visini od 295 milijuna kuna koje će provesti u iduće tri godine, kao i poštovanje socijalne klauzule. 

Izvor/Autor: Z.Rupčić  www.glas-slavonije.hr

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA