Search
Close this search box.

U Trogiru započeo seminar Sindikata PPDIV za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća

seminar 1

seminar 1Trogir – U hotelu Medena jutros je započeo seminar Sindikata PPDIV za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća na kojem se okupilo više od 250 sindikalnih aktivista iz cijele Hrvatske.

Seminar je započeo Aktualnim satom u kojem je predsjednik Šimo Orešković održao prezentaciju o aktivnostima u sindikatu od VII Kongresa koji je održan u prosincu prošle godine do danas, nakon čega je otvorena rasprava u sklopu koje je omogućeno povjerenicima da postavljaju pitanja.

U nastavku današnjeg seminarskog dana predavanja će još održati Hašim Bahtijari o informiranju i odnosima sindikata i medija i prof. Ljubo Jurčić o Stanju u gospodarstvu Republike Hrvatske na pragu ulaska u Europsku uniju.

U subotu 13. travnja polaznicima seminara obratit će se prof. Viktor Gotovac s Katedre za radno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu sa temom Izmjene u radno socijalnom zakonodavstvu, te Kritičkim osvrtom na Zakon o reprezentativnosti.

PPDIV-ov seminar zaključit će Mato Lalić, dugogodišnji povjerenik Sindikata IGM iz Njemačke, temom Financiranje i način rada sindikata u Njemačkoj i zemljama Europske unije.

Sindikat PPDIV jedan je od hrvatskih sindikata koji izdvaja značajna sredstva u vlastiti fond za osposobljavanje sindikalnih povjerenika, članova radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu, tako da je kontinuirana edukacija sindikalnih volontera u Sindikatu PPDIV uobičajena praksa već više od 20 godina.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/Trogir2013{/vsig}