Search
Close this search box.

Prvo utvrdite što su strateški interesi države, a onda privatizirajte kompanije

strategija

strategijaStrategiji je, prema ocjeni Gordana Družića s Ekonomskog instituta Zagreb, morala prethoditi strategija razvoja zemlje.

Upravljanje imovinom države nije samo privatizacija, no upravo se tom segmentu posvetilo najviše pozornosti u javnoj raspravi o nacrtu prijedloga prve hrvatske strategije upravljanja državnom imovinom. Na jučerašnjoj tribini koju je o toj Strategiji organizirao Državni ured za upravljanje državnom imovinom u HAZU-u, stručnjaci su se složili kako sam dokument nije još zadovoljio da ga se nazove strategijom, te da bi proces privatizacije i upravljanja imovinom svakako trebalo odvojiti od upravljanja javnim dugom.

Nedostaje definicija

Strategiji je, prema ocjeni Gordana Družića s Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, morala prethoditi strategija razvoja zemlje. Zbog toga u ovom dokumentu nedostaje definicija što je to strateški interes, kaže Družić, koji nije usamljen u takvom stajalištu, kao ni u zagovaranju da se zaustavi privatizacijske procese sve dok se ne utvrdi što su strateški ciljevi države i dok Vlada ne donese odredbu da prihodi od privatizacije ne budu namijenjeni pokrivanju deficita, već isključivo za strateške investicije.

I Ljubo Jurčić s Ekonomskog fakulteta Zagreb otvoreno se protivi privatizaciji … čitaj dalje

Autor/Izvor: Poslovni.hr