Search
Close this search box.

Zvono za uzbunu: U Hrvatskoj 1 380 000 siromašnih građana!

siromaštvo

siromaštvoNa sjednici Vlade iznesen je šokantan podatak – Hrvatska ima čak 1,38 milijuna siromašnih građana prema kriterijima Europske komisije.

Na sjednici Vlade iznesen je šokantan podatak – Hrvatska ima čak 1,38 milijuna siromašnih građana prema kriterijima Europske komisije. Riječi su to potpredsjednika Vlade Branka Grčića, javlja HRT.

Njihov će se broj smanjiti, rekao je, tek s gospodarskim rastom, koji će omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta. No to neće biti tako brzo. Stoga je Vlada predstavila Ekonomski program koji je uputila na ocjenu u Bruxelles. U programu za ovu godinu Vlada predviđa gospodarski rast od 0,7%.

Teško da će rezultata biti, poručeno je u isto vrijeme iz središnjice HDZ-a. Vlada ima, kažu, potpuno pogrešnu ekonomsku politiku. “Hitno nam treba hrvatska vrsta New Deala, ulazimo u EU, nemamo vremena, ključan je trenutak da iskoristimo geostrateški potencijal, turistički, poljoprivredni i energetski”, smatra HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević.

Ne slažu se oko ishoda investicija, ne slažu se ni jesu li uklonjene investicijske barijere, no, ipak, slažu se oko brojnih projekata koje treba realizirati.

Autor/Izvor: Poslovni.hr