Search
Close this search box.

Tvornica ulja Čepin nakon uspješne privatizacije dobila novu Upravu

posloženi čepin1

posloženi čepin1Nadzorni odbor (NO) IPK Tvornice ulja Čepin, nakon provedene privatizacije u kojoj je uljara prodana tvrtki “Mambo” iz sustava “Žito” grupe, jučer je za novog direktora imenovala Ivicu Crnkovića, dosadašnjeg člana Uprave poduzeća “Osijek koteks”, izvijestio je  Nadzorni odbor Tvornice ulja.

Predsjednik Nadzornog odbora Zvonko Erak kazao je na jučer održanoj konferenciji za novinare kako Uljara od 2008. godine ima problema s poslovanjem i u tom su se razdoblju pojavili značajni akumulirani gubitci.

Podsjetio je kako je Uprava u srpnju prošle godine osigurala sirovinu za nastavak proizvodnje te nakon dvije i pol godine vratila brend čepinskog ulja na tržište, čime su stvoreni uvjeti za privatizaciju.

Da nije bilo razumijevanja poslovnih partnera, Vlade, banaka te doprinosa radnika, kojima su prošle godine dogovorno smanjene plaće, tvornica, koja je bila u višemjesečnoj blokadi, završila bi u stečaju, a ovako je uspješno privatizirana, kazao je Erak.

Dosadašnji direktor te čepinske tvrtke Ivica Vrkić izrazio je uvjerenje kako su završetkom privatizacije riješeni problemi tvornice ulja, koja je tijekom prošlih godina ostala bez obrtnih sredstava, nije mogla pratiti tržišnu konkurenciju te je dospjela u situaciju pukog preživljavanja.

Ocjenivši kako ne zna koja je uspješna privatizacija, osim ove, obavljena u Osijeku u posljednje vrijeme, Vrkić je napomenuo kako će novi vlasnik ulaganjima podići tehnološku razinu, a kroz plan zbrinjavanja viška radnika, koji je Vlada odobrila, osigurati da tvornica bude konkurentna na tržištu.

Glavna sindikalna povjerenica Helena Žeravica izvijestila je kako programom zbrinjavanja 57 radnika odlazi iz tvornice uz otpremnine, a 148 radnika ostaje u tvrtki.

Predsjednik Sindikata PPDIV Šimo Orešković ocijenio je kako je Hrvatskoj potrebna tvornica ulja te da provedena privatizacija pokazuje da ova tvrtka ima budućnost. Kazao je kako vjeruje u tvrtku “Žito”, jer što je privatizirano u sklopu te tvrtke “danas radi uspješno”.

Izvor/Autor: poslovni.hr/HINA

Foto: Svetozar Sarkanjac, Gojko Mitić

{vsig}vijesti/regija2/2013/cepinnovo{/vsig}

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA