Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV uputio priopćenje medijima o najavljenim otkazima u Croatia Airlinesu

ppdiv

ppdivSindikat PPDIV je tijekom dana uputio priopćenje medijima u kojem najoštrije osuđuje najnoviji potez Uprave Croatia Airlinesa, odnosno nakanu da pokrene postupak otkazivanja ugovora o radu za četrdeset dvoje radnika kabinskog osoblja, odnosno svima onima kojima su proteklih dana nadležni liječnici otvorili bolovanje.

Takva otkazivanja ugovora o radu, ustvrdio je nadalje Sindikat PPDIV u svom priopćenju, bez presedeana su u hrvatskoj pravnoj praksi i na najbolji mogući način govore o vremenima u kojima djelujemo i živimo, te odnosu Uprave te tvrtke prema vlastitim radnicima, njihovim pravima, ali i prema sindikatu.

Taj nelegitimni i štetni postupak Sindikat PPDIV dovodi u vezu i sa nastojanjima aktualne vlasti da svim mogućim raspoloživim sredstvima onemogući sindikalni rad, pa to pokušava izmjenama zakona, ukidanjem kolektivnih ugovora i onemogućavanjem kolektivnih pregovora o ionako mizernim pravima radnika.

Radi svega, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Šimo Orešković, Sindikat PPDIV poziva Upravu Croatia Airlinesa da odustane od namjere raskidanja ugovora o radu radnicima koji su koristili svoje zakonsko pravo bolovanja i da nastavi socijalni dijalog unutar kompanije.

Na kraju, Sindikat je pozvao  i sve ostale hrvatske sindikate da se solidariziraju s radnicima kojima Uprava CA namjerava otkazati ugovore o radu, a od Sindikata kabinskog osoblja očekuje dijalog i korištenje svih zakonom dopuštenih metoda s ciljem zaštite i poboljšanja prava članova.

Priopćenje u cijelosti možete pročitati u našoj rubrici Priopćenja za medije.