Search
Close this search box.

Na sindikalnom skupu Purisa d.d. u stečaju informirali članove o pravima za vrijeme stečaja

Puris u stečaju1

Puris u stečaju1U četvrtak 9. svibnja Ivica Blažević, potpredsjednik i regionalni povjerenik Sindikata PPDIV prisustvovao je na poziv članova sindikalnom skupu u proizvodnom pogonu Purisa Sveti Petar u šumi. Sindikalni skup vodio je glavni sindikalni povjerenik Dario Lukšić, a u njegovom radu sudjelovali su i članovi povjereništva.

Tema skupa bila je tijek stečajnog postupka, informiranje o pravima radnika u stečajnom postupku, te uplata sindikalne članarine.

Što se tiče tijeka stečajnog postupka od zadnjeg radnog posjeta (01.3.2013.) ništa se bitno nije promijenilo, osim (na žalost) što je najavljeni strateški partner „Vindija” odustala od kupnje Purisa. Prema tome sada je na potezu stečajni upravitelj koji mora napraviti procjenu vrijednosti poduzeća i do kraja mjeseca raspisati natječaj za prodaju Purisa d.d. u stečaju.

Potpredsjednik Blažević iscrpno je izvijestio članove Sindikata PPDIV o njihovim pravima za vrijeme stečajnog postupka, te o načinima kako se treba i može izboriti za ona potraživanja koja je priznao stečajni upravitelj Zdravko Čupković, te da bez obzira što je poduzeće u stečaju, Sindikat to nije, čak naprotiv, njegove bi se aktivnosti u narednom periodu trebale intenzivirati prema nastojanjima da se kroz stečajni postupak i prodaju Purisa novom vlasniku zadrži što je moguće više radnih mjesta.

Problem dosadašnje ne uplate članarine je razjašnjen, te je za ubuduće dogovorena  redovita mjesečna uplata članarine.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA