Search
Close this search box.

U Cromarisu potpisan Sporazum o razini za koju će se kolektivnio pregovorati

cromaris 12

cromaris 12Sukladno partnerskim odnosima Sindikata PPDIV i Uprave poduzeća Cromaris Zadar, a s ciljem poboljšanja materijalnog položaja radnika kroz novi kolektivni ugovor 14. svibnja potpisan je Sporazum o razini za koju će se kolektivno pregovarati.

Sporazum su potpisali Ivica Blažević, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV i Goran Markulin direktor poduzeća Cromaris, a predviđeno je da pregovori započnu odmah.

Da podsjetimo, Sindikat PPDIV se za kolektivne ugovore, kao najprihvatljivijeg instrumenta reguliranja odnosa na tržištu rada, opredijelio još sredinom devedesetih godina, te danas predstavljaju osnovu sindikalnog djelovanja.

Obzirom na različitost u mogućnostima i standardima prema kojima posluju poduzeća u sektoru prehrane, poljoprivrede i vodoprivrede Hrvatske u kojima Sindikat PPDIV organizira svoje članove, u svakom pojedinom poduzeću potrebno je uložiti mnogo truda da bi se kroz proces pregovora uspjelo doći i do potpisa kolektivnog ugovora. Uz sve to vrlo su važni stečena znanja i vještine pregovaračkih timova, te potpora članstva tijekom cijelog procesa pregovora.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA