Search
Close this search box.

U otvorenoj sirani Agrolagune u Poreču zaposleno 40 novih radnika

agolaguna

agolagunaIvica Blažević, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV boravio je 9.svibnja u radnoj posjeti sindikalnoj podružnici „Agrolaguna” u Poreču u Istarskoj županiji koja je u vlasništvu Ivice Todorića.

U Agrolaguni je održao sastanak sa Štefom Potočkim, glavnim sindikalnom povjerenikom i Mladenom Parencanom predsjednikom radničkog vijeća. Tema sastanka bila je međusobno informiranje o stanju u poduzeću, te aktivnostima u Sindikata PPDIV na državnoj razini.

Ocijenili su da je stanje u poduzeću s aspekta socijalnog položaja radnika zadovoljavajuće i da se s nestrpljenjem očekuje završetak kolektivnih pregovora u sustavu Agrokora, jer se taj kolektivni ugovor primjenjuje i na radnike Agrolagune.

Laguna 1Suradnja direktora, sindikata i radničkog vijeća je korektna. Nakon radnog sastanka Blažević je sa domaćinima obišao vinograde pod kojim je obradivih 620 hektara, te maslinik površine 220 hektara. Najveći maslinik u komadu iznosi 160 hektara sa 45 tisuća drva maslina.

Isti je dan je na Stanciji Špin kraj Tara otvorena nova Agrolagunina sirana u koju je investirano 35 milijuna kuna, te zaposleno četrdesetak radnika.Ugrađena je najnovija tehnologija, a istovremeno se proizvodnja sira odvija na tradicionalan način.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA