Search
Close this search box.

Radnicima Podravke regres od 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora

podravka 5

podravka 5Radnicima Podravke bit će isplaćen regres u iznosu od 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo za 2013. godinu, a isplatit će se u dva dijela – neoporezivi dio od 1.000 kuna obračunat će se s plaćom za svibanj, dok će s plaćom za lipanj dobiti preostali oporezivi dio, najavljeno je danas iz Podravke.

Radnicima društva grupe Podravka koja su potpisnici Kolektivnog ugovora i ove će godine biti isplaćen jednokratni dodatak na plaću – regres, navodi se u priopćenju Podravke i dodaje da je Uprava tvrtke takvu odluku donijela na jučerašnjoj sjednici, a temeljem odredbi Statuta koprivničke tvrtke te Kolektivnog ugovora grupe Podravka.

“Radnicima će prema toj odluci biti ispaćen regres u iznosu od 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo za 2013. godinu. Pravo na isplatu regresa imaju svi radnici koji su u radnom odnosu na dan 1. svibnja 2013. godine i nadalje. Neoporezivi dio regresa u iznosu od 1.000 kuna obračunat će se zajedno s plaćom za svibanj 2013. godine, a preostali oporezivi dio zajedno s plaćom za lipanj 2013. godine”, najavljuju iz Podravke.

Napominju kako uprave Belupa i Danice te direktori društava grupe Podravka sa sjedištem u Hrvatskoj donose odluku o načinu i razdoblju isplate regresa, za društvo kojim upravljaju.

Izvor/Autor: Poslovni.hr