Search
Close this search box.

Sanda Marelić iz Coca-Cola HBC Hrvatska postala član Europskog radničkog vijeća za Hellenic grupu!

sanda-marelic

sanda-marelicNakon što je konačno postignut dogovor i potpisan sporazum o sudjelovanju Coca-Cole HBC Hrvatska d.o.o. da je punopravni člana Europskoga radničkog vijeća (ERV), na njegovom zasjedanju 28. svibnja u Ateni po prvi puta je prisustvovala i Sanda Marelić, predsjednica Radničkog vijeća Coca – Cola HBC Hrvatska.

Cilj Europskoga radničkog vijeća je unapređenje postupaka obavješćivanja i savjetovanja odnosno unapređenje komunikacije između tvrtke i zaposlenika, pa na sjednicama Europskog radničkog vijeća s jedne strane sudjeluju predstavnici zaposlenika iz čak 18 europskih zemalja uz sudjelovanje Europske udruge sindikata zaposlenih u prehrambenoj industriji, poljoprivredi i turizmu (EFFAT), čiji je član i PPDIV i s druge strane povjerenici središnje uprave tvrtke Coca-Cola Hellenic Bottling Company S.A.

Svibanjskoj sjednici ERV-a u Ateni prisustvovalo je 30 predstavnika iz svih 18 europskih zemalja, a kako je ovom sazivu ERV upravo otpočeo mandat, na sjednici je potpisan sporazum između Coca-Cola Hellenic Company S.A. i Europskog radničkog vijeća kojim se utvrđuje opseg, djelokrug operativnih postupovnih pravila i praktičnog uređenja društvenog dijaloga između Uprave tvrtke i predstavnika zaposlenika na razini Europske unije.

Osim toga predstavnici zaposlenika u ERV, javnim glasovanjem su između sebe izabrali šest predstavnika iz različitih država koji će činiti posebno uže povjerenstvo zaduženo za stalni dijalog sa najvišim menadžemntom kompanije. U to posebno povjerenstvo izabrani su članovi ERV, predstavnici zaposlenih iz Rumunjske, Austrije, Italije, Irske, Grčke i naša Sanda Marelić iz Hrvatske.

Sanda Marelić glavna je povjerenica Sindikata PPDIV podružnice Coca-Cola HBC Hrvatska već u drugom mandatu, predsjednica je radničkog vijeća i članica Glavnog odbora Sindikata PPDIV. Njezina nastojanja, da predstavnici zaposlenih iz hrvatske podružnice Coca-Cole budu bar promatrači u ERV, trajali su vise od godinu dana, ali bezuspješno. Makar su se u posredovanja uključivale i međunarodne sindikalne asocijacije, redovito su stizale samo odbijenice iz razloga što Hrvatska još uvijek nije dio EU.

Ipak, ta dugotrajna borba, koja je po mnogo čemu ličila borbi Davida i Golijata, danas se isplatila. Sandinim ulaskom u Europsko radničko vijeće učinjen je veliki korak ka većoj ravnopravnosti hrvatskih radnika Coca-Cole sa radnicima iz drugih europskih Coca-Colinih podružnica.

Čestitamo!

REGIONALNI URED
ZAGREB - REGIJA I.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Krapinsko-zagorska županija).

Ljudevita Posavskog 5, 10000 Zagreb
tel. 01/4693-059 (direktna linija),  01/4693-050,
mob. 099/2178-777, 099/2178-700
fax. 01/4693-070

karta-regija1-ppdiv

DUBRAVKO DESOVIĆ
regionalni povjerenik

10000 Zagreb
Ljudevita Posavskog 5
tel. 01/4693-059
01/4693-050
fax. 01/4693-070
mob. 095/4693-057

VIJESTI IZ REGIJA