Search
Close this search box.

Belje iz Darde i Žitni terminali 1 iz Vranjica pobjednici u disciplinama već prvog dana sportskih natjecanja u Zatonu

Zaton otvaranje

Zaton otvaranjeVeć prvog dana 14. Sportskih susreta Sindikata PPDIV imamo i prve pobjednike i to ekipu Belja iz Darde u stolnom tenisu i natjecatelje u Briškuli iz Žitnih terminala 1 iz Vranjica.

Nakon jutrošnjeg kratkotrajnog programa otvaranja 14. Sportskih susreta Sindikata PPDIV prilikom kojeg je predsjednik   Šimo Orešković sve natjecatelje i navijače pozvao na korektno takmičenje na sportskim terenima i zaželio im ugodan boravak i druženje u Zatonu kod Zadra, započela su i prva izlučna natjecanja po disciplinama.

Najviše prijavljenih natjecatelja kao i obično bilo je za mega popularnu kartašku igru Belot u kojoj je u ovom trenutku, nakon tri već odigrana kruga, natjecanje nastavilo 34 para.

Druga kartaška disciplina je Briškula i premda za nju ima manje prijavljenih ekipa, jer se radi o tradicionalnoj dalmatinskoj igri, nije ništa manje zanimljivija od Bele. Briškula je već završena a najbolje su bile slijedeće ekipe: Žitni terminali 2 iz Vranjica osvojili su 3. mjesto i broncu, Sojara Zadar 2. mjesto i srebro, a najviše postolje i zlato osvojila je ekipa Žitni terminali 1 također iz Vranjica.

Za mali nogomet prijavilo se 24 ekipa, a razigravanje će se danas i sutra do podne odvijati po grupama, a najatraktivnije završne utakmice na ispadanje u subotnjim popodnevnim satima.

Unatoč tomu što je za sudjelovanje u kuglanju trebalo formirati ekipe od čak šest kuglača, za ovu disciplinu zaprimljena je  31 prijava, od čega 19 čine muške ekipe i 12 ženske. Natjecanje u ovoj disciplini u punom je zamahu. Bacanja će danas trajati sve do 20 sati, a sve ekipe završit će tijekom sutrašnjeg prijepodneva, pa će se sredinom dana znati i konačni rezultati.

U ovom trenutku u samoj završnici su i takmičenja u pikadu, a natjecanja u disciplini stolni tenis za muškarce, kao i Briškula, već danas su privedena kraju i znaju se pobjednici. Od 27 tročlanih ekipa koje su krenule u ovo natjecanje, treće mjesto i broncu osvojila je ekipa Belupa iz Koprivnice, drugo mjesto i srebro Tvornica ulja Zvijezda iz Zagreba, a zlatnu medalju i pobjedničko mjesto stolnoteniska ekipa Belja iz Darde!

Čestitamo!

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/zaton2013{/vsig}