Search
Close this search box.

Ekipa nacionalne finske televizije YLE boravila u Sindikatu PPDIV

finska tv 11

finska tv 11U ponedjeljak 10. lipnja u središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu boravila je ekipa nacionalne finske televizije YLE radi snimanja priloga o hrvatskoj poljoprivredi, trenutnom stanju i očekivanjima nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Hrvatski domaćin i prevoditelj ekipi finske televizije u bio je Bojan Horvačić, a za potrebe priloga snimljen je razgovor o stanju i poljoprivrednoj problematici sa predsjednikom Sindikata PPDIV Šimom Oreškovićem.

Razgovor  će biti emitiran u sklopu televizijske emisije koja će se baviti budućnošću hrvatske poljoprivrede nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Novinarka te medijske kuće Elina Ravantti postavila je Oreškoviću cijeli niz pitanja, od onih koja su se odnosila na strukturu i opseg hrvatske poljoprivredne proizvodnje, sustav poticaja do toga kako će se nove tržišne okolnosti odraziti na konkurentnost, kvalitetu, ali i cijene poljoprivrednih proizvoda.

finska 66Orešković je na sva pitanja dao relevantne odgovore te je posebno istaknuo da je većina poljoprivrenih kombinata i velikih poljoprivreno-proizvodnih sustava proteklih godina učinila značajne pomake i pripremila se za ulazak na veliko europsko tršište.

Prije snimanja, Šimo Orešković i Marinko Vrsaljko televizijsku su ekipu detaljno informirali i o poziciji i ulozi Sindikata PPDIV-a na hrvatskom tršištu rada, o odnosima s poslodavcima u sektorima u kojima PPDIV ima svoje članove te o politici Vlade i resornog ministarstva.