Search
Close this search box.

Pjesma „Croatio iz duše te ljubim“ obilježila Spartakijadu u Poljskoj

Poljska 1

Poljska 1Tijekom vikenda na kraju svibnja i početkom lipnja, delegacija Sindikata PPDIV predvođena regionalnim povjerenikom II. regije Antom Krajinom, sudjelovala je na sportskim susretima sindikata Solidarnost, popularnoj Spartakijadi u Poljskoj. Delegacija je brojila 28 članova, a činili su ju članovi sindikalnih podružnica Belje i PIK Vinkovci i njihovi sindikalni povjerenici Armando Bičak i Vlado Košutić.

PPDIV-ovci u Poljsku ovaj put nisu išli rekreativno, isključivo kao prijatelji sindikata Solidarnost i gosti, već i kao pravi natjecatelji. Osvojili su prvo mjesto u kuglanju i stolnom tenisu, te treće mjesto u pikadu.

Odlični domaćini sindikata Solidarnost trudili su se članove PPDIV-ove delegacije upoznati i sa drugim, u Poljskoj vrlo prepoznatljivim disciplinama, kao što su konzumacija domaćih specijaliteta u raznim kombinacijama i u XL količinama.

Važno je napomenuti da su ovi sportski susreti doista od samog početka bili u znaku hrvatsko – poljskog prijateljstva. Započeli su intoniranjem hrvatske i poljske himne, a završili zajedničkom pjesmom svih sudionika igara pjesmom „Croatio iz duše te ljubim!”

Na kraju, nakon zanimljivog sportskog vikenda u Poljskoj, te 23 sata vožnje autobusom (u jednom smjeru) i prevaljene razdaljine od 1300 kilometara, mala hrvatska sindikalna delegacija vratila se kući. Umorna, ali puna dojmova i lijepih uspomena na susret sa dragim ljudima, prijateljima koji neizmjerno vole i poštuju Hrvatsku.