Search
Close this search box.

Sportski susreti pridonose osjećaju zajedništva i pripadnosti Sindikatu

Belje sveukupno

Belje sveukupnoNakon tri dana različitih sportskih natjecanja završeni su 14. sportski susreti Sindikata PPDIV-a. Prekrasni ambijent Turističkog naselja Zaton nedaleko Zadra gotovo je idealno mjesto za održavanje Susreta i boravak tako velikog broja sudionika. Ove je godine za vrijem susreta u Zatonu boravilo oko 950 sudionika iz 62 sindikalne podružnice iz cijele Hrvatske.

Posebna vrijednost ovakvih susreta PPDIV-a nije samo održavanje sportskih natjecanja nego i neprestano druženje svih sudionika, razmjena iskustava i sklapanje novih prijateljstava. Ovakvim aktivnostima posredno se jača i organizacija, regije se bolje upoznaju, te se stvara i jača osjećaj zajedništva i pripadnosti Sindikatu, koji su vrlo važni preduvjeti, ali i značajne karakteristike za vrednovanje uspješnosti rada sindikata. Da su Sportski susreti sastavni dio rada PPDIV-a i dio tradicije potvrđuje i podatak da zanimanje za sudjelovanje na njima ne jenjava, ali da se svake godine pojavi veliki broj novih sudionika koji svoje oduševljenje dijele sa starijima, onima koji s ponosom sebe nazivaju veteranima sportskih susreta.

Svečanost otvorenja Susreta suvojom su nazočnošću obogatili i gosti: Gordana Odrljin iz Agrokora, Miroslav Knežević iz Agro-Tovarnika (predstavnici poslodavaca koji su sponzorirali održavanje Susreta). Bili su tu i predstavnici sindikata: Željko Slunjski, tajnik SSSH, Marijan Vindiš i Boris Franjković, predsjednik i tajnik Sindikata KŽI Slovenije, Ivo Ilišević, predstavnik Samostalnog sindikata PPDIVUT Bosne i Hercegovine te Miroslaw Nowicki, predsjednik poljskog Sindikata Solidarnošć, zajedno s još 42 člana tog sindikata.

Otvarajući Susrete, Šimo Orešković, predsjednik Sindikata PPDIV-a posebno je naglasio da je malo sindikata u Hrvatskoj koji, poput PPDIV-a, mogu javno pokazati svoju snagu i veličinu, ali i skrb za sve svoje članove i povjerenike. Svim je sudionicima zaželio uspjeh u sportskim natjecanjima a svima dobro raspoloženje i