Search
Close this search box.

Predstavnici Sindikata PPDIV sudjelovali u radu Predsjedništva Vijeća SSSH

tuhelj 11

tuhelj 11Predsjedništvo Vijeća SSSH održalo je svoju 35. sjednicu u Termama Tuhelj. Sjednica je započela u četvrtak 13. lipnja službenim dijelom u kojem je između ostalog, na temelju zahtjeva Sindikata PPDIV, donesena odluka o odobravanju plaćanja sanacije dijela krovišta i prostorija u vrijednosti 64000 kuna, a u jučerašnjim poslijepodnevnim satima i danas u petak 14. lipnja, nastavljena je tematskim dijelom „O unapređenju organizacijsko – akcijske osposobljenosti SSSH”.

Na početku tematskog dijela, predsjednik SSSH Mladen Novosel iznio je pregled aktivnosti i stajališta ove sindikalne središnjice i njezinih udruženih sindikata od 2010. do danas, a potom su Željko Slunjski, tajnik SSSH i Ana Miličević – Pezelj, izvršna tajnica SSSH, prezentirali presjek organizacijske strukture i akcijske sposobnosti SSSH, te iznijeli analizu komuniciranja.

U nastavku se članovima Predsjedništva VSSSH obratio Milan Utroša, tajnik slovenskog Saveza samostalnih sindikata (ZSSS -Zveze svobodnih sindikata Slovenije), koji je vrlo otvoreno govorio o stanju, aktivnostima, poteškoćama, izazovima i nužnim promjenama u načinu rada svoje organizacije, naročito nakon ulaska Slovenije u EU.

Današnji tematski rad započeo je predavanjem prof. dr. sc. Smiljane Leinert Novosel sa Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba na temu „Nova uloga sindikata u 21. stoljeću: od „borbe” do zastupanja kroz pregovore – korištenje znanja o komuniciranju”, a završit će  završnim obraćanjem predsjednika Novosela i njegovim pozivom za zajedničko unapređenje rada i organizacije u cjelini, naročito pred sve izazove koje donosi EU.

Sjednici Predsjedništva VSSSH na poziv Mladena Novosela, prisustvovali su i Šimo Orešković predsjednik Sindikata PPDIV i Marinko Vrsaljko, voditelj tržišta rada u PPDIV-u.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/tuhelj{/vsig}