Search
Close this search box.

Na farmi Senkovac proveden postupak mirenja radi neisplate plaća

farma senkovac

farma senkovacRadi poslovnih teškoća Farma Senkovac iz Novih Senkovaca ušla je u postupak predstečajne nagodbe, a osim dugova vjerovnicima i radnicima farme nije isplaćeno nekoliko posljednjih plaća.

Prošli tjedan je radi toga pokrenut postupak mirenja u kojem radnike zastupaju regionalni povjerenik Sindikata PPDIV Ante Krajina i povjerenik podružnice Nedeljko Benko, a zatražili su da se radnicima isplate dvije zaostale plaće i to za travanj i svibanj ove godine, jer će u protivnom biti prisiljeni pokrenuti štrajk.

Direktor farme Senkovac Zoran Cikuša najavio je isplatu plaće za travanj do 11. što je već i ispoštivano, a za svibanj do 19. srpnja što su prihvatili i predstavnici sindikata i miritelj.

Nedeljko Benko, sindikalni povjerenik podružnice rekao je da će radncii poštivati sve dogovoreno, te da neće pokretati štrajk nego nastaviti obavljati svoje poslove do utvrđenih rokova, a ako se poslodavac dogovorenih rokova ne bude pridržavao da će radnivi biti prisiljeni pokrenuti štrajk koji će tada trajati do ispunjenja svih njihovih potraživanja.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA