Search
Close this search box.

Već 11 mjeseci radnice Adrie nisu primile plaću: “Živimo na rubu, tražimo pravdu”!

adria index 1

adria index 1PEDESETAK radnica Adrije s područja Benkovca i Knina prosvjeduju pred Mrsićevim ministarstvom. Najavile su miran prosvjed i traže pravdu. Već 11 mjeseci nisu primile plaću.

“Tražimo svoje plaće i radna mjesta”, “Kad će taj petak, čekamo plaće već godinu dana”, “Rad na crno, to im je u krvi, državi porez ne plaćaju, u tome su prvi”, “Dosta nam je”, samo su neki od transparenata radnica.

Radnice zadarske tvornice ribe, potpomognute sindikatom PPDIV-a, kažu kako im je ovo zadnja šansa, a Ministarstvo rada i mirovinskog sustava zadnja nada. Agonija radnica počela je prije 11 mjeseci kada je firmu preuzeo novi poslodavac koji je pruzeo i 200-ak radnica, a za njih 70-ak, kažu, nije bilo mjesta. Zabranio im je ulazak u krug tvornice i na njihova radna mjesta, uskratio im je plaću, potvrde o neisplaćenoj plaći te im je odbio vratiti radne knjižice.

“Zadužujemo se kako bi platile račune i jele, dolazi zima – trebat ćemo i drva”, poručuju radnice koje su dovedene na rub egzistencije. Danas pred Ministarstvom rada i mirovinskog sustava traže svoje plaće koje su, kažu, pošteno zaradile, traže natrag svoja prava i svoj posao.

U 11 sati predstavnike radnica i sindikata primio je i ministar Mirando Mrsić te ostaje za vidjeti kako će se ova situacija do kraja dana razriješiti.

Izvor/Autor: http://www.index.hr/

O ovoj temi više pročitajte i na slijedećim linkovima:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/foto-na-rubu-suza-i-egzistencije-radnice-tvornice-adria-zadar-prosvjeduju-pred-mrsicevim-ministarstvom—295601.html

http://www.vecernji.hr/vijesti/radnice-adrije-ispod-mrsiceva-prozora-place-nismo-dobile-11-mj-clanak-587567

http://www.pixsell.hr/agencija/pxl-standard-news/zagreb-prosvjed-radnica-tvornice-adria-1/

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/836665/radnice-adrije-traze-svojih-11-placa-i-posao/

http://www.ezadar.hr/clanak/radnice-adria-zadra-11-mjeseci-bez-placa

http://www.24sata.hr/biznis/radnice-adrije-traze-svojih-11-placa-svoja-prava-i-svoj-posao-324812