Search
Close this search box.

Ipak se kreće! Radnicama Adrie iz Zadra danas isplaćene dvije i pol plaće!

Adria prosvjed 6

Adria prosvjed 6Nakon nedavno održanog prosvjeda u Zagrebu ispred Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, te sastanka sa ministrom Mrsićem, te dodatnog angažmana Sindikata PPDIV preko Ministarstva financija i Porezne uprave, Adria d.d. vlasnika Miodraga Lacića, koja se inače nalazi u fazi pred stečajne nagodbe, radnicama poduzeća „Adria Zadar 1″ kojima novi poslodavac već 10 mjeseci prijeći ulaz u tvornicu, danas su isplaćene dvije i pol plaće.

Plaće koje su danas isplaćene na račune sedamdesetak obespravljenih radnica Adrie odnose se na kolovoz, rujan i dio listopada prošle godine, a preostalih devet neisplaćenih plaća koje se odnose na razdoblje do danas Lacićeva Adria, doznajemo iz sindikalnih izvora, spremna je uplanirati u predstečajni plan i isplatiti ih u narednih nekoliko mjeseci.

Takav rasplet ove hrvatske horor priče o gaženju dostojanstva i prava radnika, značio bi barem malo „melema na ranu” iscrpljenim radnicama i članovima njihovih obitelji, koji već gotovo godinu dana žive bez primanja, na samom rubu egzistencije.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA