Search
Close this search box.

U Purisu održan sastanak sindikalnog povjereništva i radni sastanak sa stečajnim upraviteljem

puris

purisU ponedjeljak 29. srpnja u Pazinu je održan radni sastanak povjereništva Sindikata PPDIV – Sindikalne podružnice PURIS Pazin koji se nalazi u stečaju, te radni sastanak sa stečajnim upraviteljem Zdravkom Čupkovićem.

Sjednici povjereništva prisustvovali su glavni sindikalni povjerenik Dario Lukšić, te članovi povjereništva Sanja Pilat, Milena Jurman, Dean Andrović, i Ivica Blažević, povjerenik za IV regiju Sindikata PPDIV.

Tema radnog sastanka sindikalnog povjereništva, te radnog sastanka sa stečajnim upraviteljem bila je aktualno stanje u poduzeću s aspekta gospodarskog i socijalnog položaja radnika tijekom stečajnog postupka, sindikalne aktivnosti, te djelovanje sindikata u stečajnom postupku.

Nakon vrlo temeljitog izlaganja stečajnog upravitelja Zdravka Čupkovića o situaciji u kojoj se nalazi Puris, istaknuto je da se radi na širenju proizvodnje kako bi se zaposlilo što više radnika. Za sadašnji broj zaposlenih, rečeno je, ima ugovorenog posla do kraja 2013. godine.

Osim toga, stečajni upravitelj pokazao je i razumijevanje za opaske radnika o prekovremenom radu i preraspodjeli radnog vremena. Do kraja godine stečajni upravitelj, stečajni sudac, te odbor vjerovnika pokušat će iznaći najbolje rješenje za sve, sukladno Zakonu o stečajnom postupku.

Što se pak tiče sindikalnog rada u ovoj fazi stečajnog postupka, koji može među radnike donijeti i osjećaj nesigurnosti, ocijenjeno je da članovi sindikata, a naročito povjerenici moraju graditi i održavati atmosferu većeg međusobnog povjerenja i uvažavanja, te poboljšati protok informacija na relaciji član sindikata – sindikalni povjerenik – regionalni povjerenik, a kako bi članovi sindikata doista i mogli, kada im to zatreba, konzumirati svoja članska prava (primjerice pravo na besplatnu pravnu pomoć i pomoć iz štrajkačkog fonda), nužno je da podružnica poštuje sve akte Sindikata PPDIV, što do sada baš i nije uvijek bio slučaj.

Na kraju je dogovoreno da će nakon ljeta stečajni upravitelj sazvati Skup radnika, kojem će prisustvovati i radnicima se obratiti i predstavnici Sindikata.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA