Search
Close this search box.

Održana 8. sjednica Predsjedništva Sindikata PPDIV

8. sjednica predsj.4

8. sjednica predsj.4U utorak 10. rujna pod presjedanjem Šime Oreškovića, u sjedištu Sindikata PPDIV u Zagrebu, održana je 8. sjednica Predsjedništva.

Uvodno, predsjednik Orešković je upoznao prisutne članove o aktivnostima Sindikata tijekom ljetnih mjeseci, naročito o prosvjednim akacijama zbog nastalih situacija u poduzećima Česma SP iz Bjelovara, te Adria iz Zadra, kao i o kontinuiranom dijalogom sa Ministarstvima poljoprivrede, financija i rada koja su svaka u dijelu svojih nadležnosti, pripomagala u rješavanju kriznih situacija koje su tijekom ljeta u ovim poduzećima i eskalirala.

Osim toga, Darko Čavrak, voditelj pravnih poslova članove Predsjedništva je detaljno informirao o tijeku procesa izmjena radnih zakona, te o stajalištima koje zastupaju sindikati, pa je o ovoj temi na samoj sjednici otvorena i rasprava.

Na sjednici Predsjedništva u utorak donesena je i odluka o održavanju seminara za sindikalne povjerenike i članove radničkih vijeća u Trogiru od 16.-19. listopada ove godine, dogovoren je  nastavak međunarodne suradnje sa srodnim sindikatima, te su izvršene i potrebne pripreme tema za predstojeću sjednicu Glavnog odbora Sindikata.

{vsig}vijesti/sredisnji-ured/2013/predsjednistvo8{/vsig}