Search
Close this search box.

U poduzeću Mirna Rovinj potpisan sporazum o razini kolektivnog pregovaranja

Mirna

MirnaU srijedu 11. rujna Ivica Blažević, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV za IV. sindikalnu regiju koja obuhvaća Dalmaciju, Liku i Gorski kotar, te Istru i Sjeverno primorje, bio je u radnoj posjeti u poduzeću za preradu ribe Mirna u Rovinju.

Nakon sastanka sa povjerenikom Mirnine PPDIV-ove sindikalne podružnice Evelinom Marićem, održan je i sastanak sa predsjednikom Uprave Mirne d.d. Sašom Krobotom.

Tom prilikom, predsjednik Uprave Krobot i regionalni sindikalni povjerenik Blažević , potpisali su Sporazum o razini kolektivnog pregovaranja, a potom su sindikalni predstavnici na općenitoj razini upoznati sa poslovanjem kompanije.

Današnja MIRNA je tehnološki suvremeno opremljena tvornica koja se bavi ulovom, konzerviranjem, dubokim zamrzavanjem i pripremanjem gotovih jela od morske ribe.

Mirnina postrojenja za klasifikaciju svježe ribe po veličini i kakvoći osiguravaju da će samo ona najbolja naći mjesta na jelovniku potrošača.

Današnji proizvodni kapaciteti MIRNE su 1000 tona smrznute ribe, 350 tona ribljeg brašna,80 tona ribljeg ulja,45 milijuna konzervi,što predstavlja 33% ukupne proizvodnje ribljih konzervi u Hrvatskoj, a 5% u Europskoj proizvodnji.

Uzimajući sve navedeno u obzir, nadamo se da su, nakon nedavng prilično turbulentnog privatizacijskog razdoblja, za Mirnu i njezine radnike napokon došla mirnija, ljepša i sigurnija vremena.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA